Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. Október 18. 08:52, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Komp, helyi termék hálózat, működés - ülésezett az Ister-Granum közgyűlés

Komp, helyi termék hálózat, működés - ülésezett az Ister-Granum közgyűlés

A párkányi városháza nagytermében tartotta meg soron következő ülését az Ister-Granum EGTC polgármesteri parlamentje október 17-én.

A közgyűlés napirendjén az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében benyújtott projektekkel kapcsolatos előterjesztések szerepeltek.
Az egyik fő téma a Dunaradvány – Neszmély közti kompkapcsolat kialakítása. A projektben az EGTC szlovákiai partnerként vesz részt. A pályázata pozitív elbírálást kapott. Az igazgatót felhatalmazta a közgyűlés, hogy a partnerségi megállapodást, és a projekt megvalósítása folyamán felmerülő egyéb szerződéseket aláírja. A tervek szerint november 1-én indul a megvalósítás, amelyre 36 hónap áll rendelkezésre.

A csoportosulás tavaly a helyi termék hálózat továbbfejlesztése kapcsán akciótervet nyújtott be az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program kiírására. Az akciótervet támogatták a bírálók, így a két körös rendszernek megfelelően elkezdődött a konkrét projektkidolgozás. A pályázatokat november 12-ig kell benyújtani. Az együttműködésben 12 partner vesz részt, 8 pályázat keretében. Az egész akcióterv megvalósításának a koordinátori feladatait az EGTC látja el. A közgyűlés döntést hozott a kidolgozott pályázatok november 12-i dátummal történő beadásáról, illetve az Ister-Granum EGTC-re eső önrészek vállalásáról.

A csoportosulás az elmúlt években működési forrásának nagy részét a Külgazdasági és Külügyminisztérium pályázati kiírásán elnyert támogatásoknak köszönhette. A jövő évi támogatások kapcsán úgy döntött a KKM – az eddigi évektől eltérően – hogy már idén kiírja a pályázatot, így az eddigi gyakorlattól (májustól júniusig) eltérően januártól decemberig lehet majd forrásokat elszámolni. A közgyűlés döntést hozott a pályázat benyújtásáról, és a támogatási szerződés aláírására felhatalmazta az igazgatót.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.