Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Január 29. 15:17, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Koncert a nagyszünetben?! Mr. Busta beugrott egy dalra a Gézába! - FOTÓKKAL

Koncert a nagyszünetben?! Mr. Busta beugrott egy dalra a Gézába! - FOTÓKKAL

Az iskola korábbi diákja, Mr. Busta is besegített a fiatalok szakmaválasztását segítő, nemrég indult kampányba.

Az esztergomi rapper a Géza Fejedelem iskolában egy rövid koncertet is adott a sulit népszerűsítő, a most felvett anyagból készülő klip részeként, amely egy, a pályaválasztás előtt állókat megszólító megyei projekt része.

Soha ennél gyengébb hétfői kezdést! – mondhatták január 29-én a Tatabányai SZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai, akik délelőtt azzal szembesültek, hogy a nagyszünetben Mr Busta ad koncertet az iskola udvarán. Az egykor az intézmény falai között tanult, esztergomi gengszter-rapper a tőle megszokott laza, oldott, szabadszájú stílusban szólt a Géza fejedelem tanulóiból álló közönséghez.

A Mr Busta rapkoncert annak a programnak részeként szólt, mellyel a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnáziumot és Szakközépiskolát kívánták népszerűsíteni a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. A mára többmilliós rajongótáborral rendelkező Youtube-sztár Mr Busta a szintén itt végzett Gyöngyösi Marcell országos ralibajnokkal, valamint a Kovács Tamás iskolaigazgatóval együtt állt végül a tanulókból álló nézőközönség elé, ezzel is kinyilvánítva, hogy mindhárman innen, a Géza Fejedelem iskola folyton megújuló, de mindig remek közösségéből indultak.

A rögtönzött koncert annak az iskolát népszerűsítő videoklipnek a része, amely a TSZC Géza Fejedelem Ipari Szakgimnázium és Szakközépiskola imázsfilmje lesz, amellyel elsősorban a fiatalokat, pályaválasztás előtt állókat szeretnék megszólítani.
A mostani klip csak az első a sorban, és csak egy azok közül a most induló projektek közül, amelyek a közösségi oldalak segítségével igyekszik felvenni a kapcsolatot a fiatalokkal. A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal, Tatabányai Szakképzési Centrum, Klebelsberg Tatabányai Tankerületi Központ, Komárom-Esztergom Megyei Pedagógiai Szakszolgálat, Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara valamint a Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának Gazdaságfejlesztő Szervezete Nonprofit Kft. által közösen menedzselt program részeként ehhez hasonló akciókkal, klipekkel népszerűsítik majd a tanintézményeket. A cél, hogy felhívják a figyelmet a hiányszakmákra, és közérthetően, az adott korosztályt megszólítva nyújtsanak segítséget a pályaválasztásban már az általános iskola végzőseinek is.

A projekt részeként indult el az InfoPálya facebook felület, amelyet hamarosan weboldal és más közösségi média felületek is követnek majd, amelyeken olyan tartalmak jelennek majd meg, amelyeket a diákok bevonásával közösen készítenek el – mint ahogyan a mostani esztergomi koncertfelvétel is mutatja.

FOTÓGALÉRIA ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT