Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Május 30. 10:59, csütörtök | Helyi
Forrás: közlemény

Koncertek és egy színes programkavalkád pünkösdkor Esztergomban

Koncertek és egy színes programkavalkád pünkösdkor Esztergomban

Follow The Flow, Magashegyi Underground, Korda Gyuri és Balázs Klári, Zoltán Erika, Szűcs Judit, Kovács Kati és még sokan másik is fellépnek az idei Comedium Corson június 7-től 10-ig Esztergomban a Kis-Duna sétányon.

Kulturális fellegvárrá válik a Víziváros a pünkösdi hosszú hétvégén. A Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztiválon, június 7. és 10. között művészek veszik birtokba a Kis-Duna sétányt, a Mindszenty teret és az Erzsébet parkot.

Koncertek, utcaszínház, gyermekprogramok, vidámpark, vásártér és az egész családot megmozgató rendezvények várják az érdeklődőket.

A fesztivál idén minden eddiginél több családi programot kínál, amelyeken a szülők és a gyermekek is jól érezhetik magukat. Ebben az évben a bábszínház kerül középpontba, több interaktív bábelőadáson szórakozhat majd a közönség a faragott figurák által előadott történeteken.

A Nagyszínpadon a hazai könnyűzene színe-java képviselteti magát. Az alternatív rockot játszó Magashegyi Underground mellett fellép a 2018-ban az év felfedezettje díjjal kitüntetett Follow the Flow, a hip-hop, future bass stílusok jegyében alkotó Zion Refresh és a ’30-as évek francia swingjét játszó Créme de la pop is színpadra lép Esztergomban. Kovács Kati, Korda György, Balázs Klári, Szűcs Judith és Zoltán Erika, a retro zene aranykorának ikonikus előadói sem hiányozhatnak a fesztiválról, akik a hetvenes-nyolcvanas évek slágereivel szórakoztatják majd a közönséget.

A Comedium Corson feltörekvő, hazai formációk is megcsillogtathatják tehetségüket, hiszen mások mellett a Privát Affér, a 1life, a Rekamié és a Red One House tagjai is fellépnek majd a Nagyszínpadon. A kulturális kavalkád repertoárját standard és temperamentumosabb latin táncokkal is erősítik, amelyet a Mindszenty téren láthatnak majd az érdeklődők.

A pünkösdi hétvégén az Erzsébet park is megtelik élettel, ahol az Esztergomhoz tartozó Pilisszentléleken forgatott, A mi kis falunk nevű népszerű sorozat színészeivel, megálmodóival és stábjával találkozhatnak a fesztiválra látogatók. A széria rajongóinak mondhatni kötelező a részvétel a humorral is megspékelt programon, amelyen a kulisszák mögé is betekintést nyerhetünk.

A színpadi beszélgetések idén sem maradnak ki a sorból, Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő, Rubold Ödön Jászai Mari-díjas színművész és Aradi Tibor humorista is megosztja majd gondolatait a jelenlévőkkel.

A Gyerekszigeten a kézműves foglalkozások és ügyességi játékok mellett interaktív hangszeres bábjátékkal, bábsimogatóval, zsonglőr játszóházzal is készülnek a szervezők. A különlegességnek számító mini étterem a család minden tagja számára élményeket rejt magában: a gyermekek készítik majd el azokat az ételeket, amelyeket a szülők szeretnének elfogyasztani.

A Szalézi Udvarban kismotor-, dekázó- és lóversenyben mérhetik össze tudásukat a kicsik, akik íjászkodással, körmönfonással is tölthetik az idejüket. A fesztiválról ingyenes, tematikus városnéző séta is indul Esztergomba, amelyen a település látványosságaival, nevezetességeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A Comedium Corso Utcaszínház és Kortárs Művészeti Fesztivállal kapcsolatban minden információt megtalálnak a rendezvény Facebook és weboldalán.

A fesztiválra a belépés és a programokon való részvétel ingyenes!

Címkék: Comedium Corso, koncert

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.