Városlista
2021. december 5, vasárnap - Vilma

Hírek

2018. Június 20. 05:02, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Koncertekkel, színes programokkal és fesztivállal ünnepeljük a Dunát Esztergomban és Párkányban

Koncertekkel, színes programokkal és fesztivállal ünnepeljük a Dunát Esztergomban és Párkányban

Közösen rendezi meg június 29-én és 30-án a Duna Napok rendezvénysorozatot a DANUrB Interreg Európai Uniós projekt keretében Esztergom és Párkány.

Fotó: Rozbora Gábor

A Duna nemzetközi napját június 29-én ünnepeljük - minden Duna menti országban változatos eseményekkel emlékezünk meg a világ „legnemzetközibb” folyójának évfordulójáról. Ez alól nem kivétel Esztergom és Párkány sem, melyek helyszínéül szolgálnak az Esztergom - Párkányi Duna Napoknak.

A kétnapos kulturális fesztiválon zajló programok között lesznek előadások, játékok, felfedező séták, koncertek, családi programok és még megannyi esemény, melyek középpontjában a folyó, a Duna áll.

A Duna Napok az Interreg DANUrB – Danube Urban Brand – nemzetközi projekt keretében valósul meg. A DANUrB program egyik fontos célja a Duna menti régiók kulturális identitásának erősítése egy átfogó kulturális hálózat létrehozásával, valamint feltérképezni a használaton kívüli rejtett kulturális és társadalmi erőforrásokat, épített örökséget. A projekttel összhangban a Duna Napok eseménysorozat célja az, hogy a helyi kulturális értékekre és örökségre hívja fel a figyelmet a meglévő programok összekötésével, valamint újabb összefogások kialakításának elősegítésével.

A Duna Napok június 29-én és 30-án várja az érdeklődőket Esztergomban a Prímás-sziget csúcsán, és Párkányban a híd melletti csónakháznál.

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 03. 14:58, péntek | Helyi

Lolektől Szent II. János Pál pápáig

December elsején nyílt meg a Szent Adalbert Központban az korabeli fotókból a kiállítás, amely a pápa életét mutatja be születésétől kezdve haláláig és szentté avatásáig.

2021. December 03. 10:58, péntek | Helyi

Újra változik a forgalmi rend Esztergomban

Újabb helyeken változik a forgalmi rend, jelent meg ma az Önkormányzat weboldalán. A közlemény szerint két helyszínen kell változásra számítani december 4-től.

2021. December 02. 08:50, csütörtök | Helyi

Lezárult a közbeszerzés - megkezdődhet az M100 építése

A Magyar Építők c. lap adta elsőként hírül, hogy lezárult M100 gyorsforgalmi út Bicske − Esztergom szakasz kiviteli terveinek elkészítésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzési eljárás.

2021. December 01. 13:39, szerda | Helyi

Karácsony és szilveszter között szünetel az ügyfélfogadás az esztergomi polgármesteri hivatalban

Az ún. igazgatási szünetről Schottner Norbert jegyző jelentetett meg közleményt a város honlapján a mai napon.