Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. Szeptember 06. 18:04, csütörtök | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Konferenciával nyitotta az új tanévet a PPKE

Konferenciával nyitotta az új tanévet a PPKE

Már öt éve rendez konferenciát tanévnyitóként a PPKE BTK.

Idén is lehetőséget kínált arra az esemény, hogy a közoktatásban zajló változásokról első kézből tájékozódhassanak az érdeklődő óvodapedagógusok és tanítók.

Először Dr. Szőke-Milinte Enikő intézetvezető köszöntötte a résztvevőket, majd Némethné Fülöp Terézia, a Győri Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője tájékoztatója hangzott el a 2018/19-es tanév aktuális feladatairól és a győri POK munkájáról.

plenáris program második előadását Dr. habil. Kaposi József, az Oktatási Hivatal szakértője és a PPKE BTK oktatója tartotta a kisgyermekkori nevelés területén folyó kutatásokról.

A konferencia második részében az óvodapedagógusoknak Nadrayné dr. Szent-Gály Viola, az Oktatási Hivatal szakértője nyújtott betekintést az óvodai nevelés és fejlesztés lehetőségeibe. A tanítók külön szekcióban hallgathatták meg Dr. Horváth Mariann, a PPKE BTK oktatójának előadását a sajátos nevelési igényű alsó tagozatos gyermekek integrációjának törvényi hátteréről, gyakorlati nehézségeiről.

A tanévnyitó konferencia remélhetőleg nagyban hozzájárult a résztvevő pedagógusok tájékozottságához az induló tanév teendőit és nevelési gyakorlatát illetően.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT