Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Augusztus 07. 06:54, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - fotók: police.hu

Könyörögtek a betörők a tulajdonosnak, hogy ne tegyen feljelentést – Vádat emeltek

Könyörögtek a betörők a tulajdonosnak, hogy ne tegyen feljelentést – Vádat emeltek

Vádat emeltek a tulajdonost felébresztő visszaeső betörők ellen. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért rájuk.

Az Esztergomi Járási Ügyészség kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt nyújtott vádiratot két, letartóztatásban lévő férfival szemben, akik éjszaka egy esztergomi családi házba hatoltak be, miközben a hálószobában egyikük kutatott, felébredt a sértett, mire a lakásból kimenekültek – közölte az ügyészség.

A két férfi április 15-én éjjel megjelent kocsival az esztergomi sértett lakóházánál. A másodrendű vádlott a behatolás előtt 22 óra 45 perckor felhívta telefonon a sértettet, aki nem vette fel a telefont. Ezt követően a vádlottak átugrottak a kerítésen, majd a náluk lévő szerszámokkal ajtókat próbáltak feltörni, ami nem járt sikerrel, egy ablakot felfeszítettek, amin keresztül bejutottak a házba.

Ezt követően a másodrendű vádlott a sértett hálószobájában is kutatni kezdett, azért hogy a sértettől készpénzt tulajdonítson el, ekkor azonban a sértett felébredt, aminek a hatására a vádlottak kimenekültek a házból. A sértett a férfiak után szaladt az udvaron és kerítésnél a földön fekve megtalálta és felismerte az elsőrendű vádlottat. Ezalatt a másodrendű vádlott visszatért a lakásba, ott informatikai eszközöket, telefont, pénztárcát, bankkártyát, a sértett személyes iratait és készpénzt vett magához összesen 335 ezer forint értékben.

Az elsőrendű vádlott arra igyekezett rávenni a sértettet, hogy ne szóljon a rendőrségnek és megígérte, hogy az eltulajdonított tárgyakat visszaviszi a sértettnek. Később a vádlottak együtt visszaadták a sértettnek a tőle ellopott tárgyakat és mindketten próbálták rábeszélni a sértettet, hogy ne tegyen feljelentést.
A vádlottak a rongálással 77 916 forint kárt okoztak, amelyet elsőrendű vádlott a sértettnek megtérített.

Az elsőrendű vádlott különös visszaeső, a másodrendű vádlott többszörös visszaeső, letartóztatásukat a bíróság az ügyész indítványára április 18-án rendelte el.

Az ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bűncselekmény elkövetését beismerő vádlottakat a bíróság börtönbüntetésre és közügyektől eltiltásra ítélje, amennyiben a terheltek a bűncselekmény elkövetését az előkészítő ülésen beismerik, úgy a szabadságvesztés mértékét elsőrendű vádlottal szemben 1 év 6 hónapban, a másodrendű vádlottal szemben 1 év 10 hónapban határozza meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.