Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. November 05. 11:34, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kórház a város közepén – forgatott a színház

Kórház a város közepén – forgatott a színház

Különleges videós jelenetei is lesznek a Babits Mihály Kamaratársulat pénteki, Találkozások önmagammal című előadásának a művelődési házban.

Pénteken mutatja be a Babits Mihály Kamaratársulat színháza Vörös István Találkozások önmagammal című művét Bacsa Ildikó és Kéner Gabi főszereplésével.

Az előadásban videójeleneteket is vetítenek a színészek, melyek egyikéhez a Vaszary Kolos Kórház adta a forgatási helyszínt.

Képeken Kéner Gabi és Báhner Péter színművészek, valamint a videókat készítő Black ImageFilm csapata.

Vörös István: TALÁLKOZÁSOK ÖNMAGAMMAL
Időpont: 2018. november 9. 19:00
Helyszín: A Művelődés Háza

Játsszák: Bacsa Ildikó és Kéner Gabriella
Zene: Ágoston Máté
Videó: Mudrák Tamás, Steindl Ábel
Rendező: Kaj Ádám

Az ősbemutatót így ajánlotta a társulat:
„Miért ne lehetne eljátszani egy belső találkozás történetét? Miért ne épülhetne ilyen jelenetek sorából egy teljes önfeltárás, a személyiség élveboncolása. A két színésznő ugyanazt az embert játssza, de nem ugyanazt az ént. Korántsem a tudathasadás bemutatása a cél. Szó sincs itt ilyesmiről. Egy normális, de talán az átlagosnál több problémával terhelt személyiség viviszekcjára teszünk kísérletet.

Nem tudathasadás, de a tudatalattiba besöpört, és feldolgozni nem tudott dolgok mégiscsak elkezdik élni a saját életüket. Témánk tehát a tudatalatti, és az ahhoz való viszonyunk? Igen is, nem is. Meg kell tudnunk, mi van a tudatalattiban? Nem mindig.
A darabunk esetében azonban egy elhallgatott, elfelejtett történet titkai bontakoznak ki, és a nyomozás szinte egy krimi ritmusát veszi fel. Bűncselekmény is van, és gyanúsan nincs gyanúsított. De a józan én nyomozóvá lép elő, hogy föltárja saját múltjának sötét foltjait és így mind a kettőjüket eljuttassa a katartikus önmegértéshez, vagyis az egymásra találáshoz, és az egymás árnyékába való beolvadáshoz”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.