Városlista
2023. június 5, hétfő - Fatime

Hírek

2019. Március 27. 11:04, szerda | Helyi
Forrás: ITE

Körkép az esztergomi lakáspiacról

Körkép az esztergomi lakáspiacról

Nem hazudunk nagyot, ha azt mondjuk, a lakáspiaci árak mindennapos téma az elmúlt hónapokban. Az árak az egekben, mi pedig azon tűnődünk, lesz-e még ennél is rosszabb?

Ha albérlet keresésről, ha eladó ingatlan vadászatról van szó, jól körül kell nézzünk, mielőtt döntenénk, hiszen hatalmas árbeli különbségek vannak a pezsgő ingatlanpiacon.

Mi esztergomiak sokszor csak ámulunk-bámulunk a budapesti lakásárakat látván, de mégis mekkora a különbség számokban? Tényleg annyival olcsóbb Esztergom, mint Budapest? És mi a helyzet a többi nagyvárossal? Cikkünkben a sikeres, ingatlanhirdetéseket összesítő keresőmotor fejlesztőjét, a Flatfy csapatát kérdeztük.

Minden ingatlan- és albérletkereső álma, hogy ne kelljen minden egyes ingatlanos oldalt végignéznie kereséskor. A sikeres észt startup, a Flatfy erre fejlesztett ki egy megoldást: keresőmotorával felére csökken az ingatlankereséssel töltött idő, hiszen napi 75 000 hirdetés feldolgozásával egyetlen helyen gyűjt össze nekünk minden ingatlanhirdetést. A szolgáltatás jelenleg 37 országban érhető el, köztük Magyarországon is. Kereshetünk eladó ingatlant, kiadó albérleteket, de akár kiadó szobát is. Szűrhetünk városra, árra, négyzetméterre, szobaszámra vagy további, általunk meghatározott kikötésekre.

Jelenleg Esztergomban több, mint 2 ezer, Pécsett több, mint 14 ezer, Győrben 9 ezer, Budapesten pedig csaknem 82 ezer ingatlanhirdetést tart számon adatbázisuk. Ennyi adat birtokában összetett képet kapnak arról, milyen árak számítanak átlagosnak bizonyos régiókban, cikkünkhöz pedig külön grafikont készítettek az árbeli különbségek szemléltetésére.

A fenti grafikonból egyértelműen látszik, hogy még mindig hatalmas árbeli különbség van a fővárosi és az esztergomi lakásárak között. Míg a fővárosban csaknem 34,5 millió forint körül jár az átlagár, ugyanez Esztergomban csupán 20,7 millió forintot jelent. Érdekes azonban az esztergomi és pécsi lakásárak közötti különbség, hiszen az eltérés nem túl jelentős: Pécsett 22,2 millió forintért kel el átlagosan egy lakás. Ugyanez a differencia sokkal nagyobb viszont, ha Győr árait vesszük figyelembe, itt már 27,8 millió forintot kell fizetnünk egy lakásért átlagosan.

Ezek alapján tehát általánosságban elmondható, hogy még mindig megéri Esztergomban élni, hiszen az ingatlanárak kiemelkedően alacsonyak nemcsak a fővároshoz, de az ország többi nagyvárosához képest is.

De merre tartanak a lakásárak? Várható-e még további növekedés, vagy lassan végre megnyugodhatunk?

A napi.hu szerint az Árminimum Ingatlanpiaci Kínálati Indexe országos szinten további lakásár növekedést vetít előre.

Címkék: albérlet, ház, ingatlan, lakás

Ezek érdekelhetnek még

2023. Május 30. 13:58, kedd | Helyi

OLASZ ÁGNES FOTOGRÁFUS FALUSI ÉLETKÉPEI ESZTERGOMBAN

2023. június 3-án, 16:00 órakor nyitja meg Olasz Ágnes fotográfus kiállítását az Eurohíd Alapítvány, a Kapcsolatok Házában.

2023. Május 27. 21:39, szombat | Helyi

A TESCO-s pályázat tavaszi fordulóját a Montágh iskola nyerte

Köszönet a TESCO-nak ,köszönet a vásárlóknak!

2023. Május 22. 14:25, hétfő | Helyi

Keresik az Év Futó Fotóját!

Kezdő, haladó és hobbifutók jelentkezését is várják

2023. Május 22. 14:05, hétfő | Helyi

Rekordkísérlet a gyermeknapi horgászversenyen Esztergomban