Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2020. Március 10. 20:28, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Koronavírus: karanténban egy család Párkányban

Koronavírus: karanténban egy család Párkányban

Egy négytagú családnál jelentkeztek gyanús tünetek Párkányban, ők karanténban vannak - a szlovákiai ÚjSzó portál értesülései szerint.

"Egy négytagú családnál jelentkeztek gyanús tünetek Párkányban, ők karanténban vannak, de nem azért mert betegek, hanem mert most érkeztek haza Olaszországból és a szabályok szerint azonnal elkülönítették őket" - adta hírül az ÚjSzó.

A szlovákiai magyar hírportál részletesen tájékoztat arról, hogy milyen egyéb intézkedéseket hozott kedden a válságstáb. Az iskolákban egyelőre tovább folytatódik a tanítás, ugyanakkor felhívják a szülők figyelmét, hogy lázasan, betegen ne engedjék gyermeküket iskolába, szakkörre sem, művészeti iskolába sem. A lakásszövetkezet és az Enerbyt városi cég is szükségállapotban működik, kérik, hogy az ügyfelek lehetőleg csak e-mailben és telefonon jelentkezzenek a cégeknél, és ezek a cégek csak komoly esetekben végeznek hibaelhárítást, javítást az ügyfeleknél.

Szabó Eugen polgármester a hírportálnak elmondta: a közérdekű szolgáltatások és a hulladékelhordás továbbra is működnek, a válságstáb operatíve intézkedik és állandó kapcsolatban van a felsőbb hatóságokkal. A stáb jövő héten ül össze, szükség szerint hamarább is.

Párkányban ezzel összefüggésben minden kulturális, társadalmi és sportesemény megrendezését megtiltották keddtől, a mozi, kultúrház, galéria és múzeum nem fogad látogatókat.

A párkányi intézkedésekkel kapcsolatos további információk az ÚjSzó cikkében!

Kapcsolódó cikk:

Hogyan védekezhetünk a koronavírus ellen? - VIDEÓ

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT