Városlista
2020. június 5, péntek - Fatime

Hírek

2020. Március 10. 20:28, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Koronavírus: karanténban egy család Párkányban

Koronavírus: karanténban egy család Párkányban

Egy négytagú családnál jelentkeztek gyanús tünetek Párkányban, ők karanténban vannak - a szlovákiai ÚjSzó portál értesülései szerint.

"Egy négytagú családnál jelentkeztek gyanús tünetek Párkányban, ők karanténban vannak, de nem azért mert betegek, hanem mert most érkeztek haza Olaszországból és a szabályok szerint azonnal elkülönítették őket" - adta hírül az ÚjSzó.

A szlovákiai magyar hírportál részletesen tájékoztat arról, hogy milyen egyéb intézkedéseket hozott kedden a válságstáb. Az iskolákban egyelőre tovább folytatódik a tanítás, ugyanakkor felhívják a szülők figyelmét, hogy lázasan, betegen ne engedjék gyermeküket iskolába, szakkörre sem, művészeti iskolába sem. A lakásszövetkezet és az Enerbyt városi cég is szükségállapotban működik, kérik, hogy az ügyfelek lehetőleg csak e-mailben és telefonon jelentkezzenek a cégeknél, és ezek a cégek csak komoly esetekben végeznek hibaelhárítást, javítást az ügyfeleknél.

Szabó Eugen polgármester a hírportálnak elmondta: a közérdekű szolgáltatások és a hulladékelhordás továbbra is működnek, a válságstáb operatíve intézkedik és állandó kapcsolatban van a felsőbb hatóságokkal. A stáb jövő héten ül össze, szükség szerint hamarább is.

Párkányban ezzel összefüggésben minden kulturális, társadalmi és sportesemény megrendezését megtiltották keddtől, a mozi, kultúrház, galéria és múzeum nem fogad látogatókat.

A párkányi intézkedésekkel kapcsolatos további információk az ÚjSzó cikkében!

Kapcsolódó cikk:

Hogyan védekezhetünk a koronavírus ellen? - VIDEÓ

Tovább nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma MagyarországonEzek érdekelhetnek még

2020. Június 05. 09:46, péntek | Helyi

Motoros rendőrök járőröznek a megyében

Az is cél, hogy jelenlétükkel felhívják a közlekedők figyelmét a megnövekedett számú motorosra az utakon.

2020. Június 05. 05:34, péntek | Helyi

Minden korlátozás megszűnt a határon

A koronavírus-járvány előtti időszaknak megfelelően lehet oda-vissza közlekedni.

2020. Június 05. 05:00, péntek | Helyi

Jövő évtől országszerte tilos az avar és a kerti hulladék égetése

Az agrárminiszter által benyújtott, a környezet védelmének általános szabályairól szóló és a természet védelméről szóló törvény módosítását 148 igen szavazattal, 21 tartózkodás mellett fogadta el a parlament csütörtökön.

2020. Június 04. 18:18, csütörtök | Helyi

Ideiglenesen parkolókat zárnak le a belvárosban

Két napon is festik a Lőrinc utcai parkolóhelyeket.