Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Április 21. 12:41, kedd | Belföld
Forrás: sajtóközlemény

Koszorúzás Richter Gedeon halálának 70. évfordulója alkalmából

Koszorúzás Richter Gedeon halálának 70. évfordulója alkalmából

Richter Gedeon halálának 70. évfordulója tiszteletére megkoszorúzták az újlipótvárosi Katona József utca 21. szám alatti társasház homlokzatán lévő emléktáblát április 17-én.

Társaságunkat dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit, a XIII. Kerületi Önkormányzatot dr. Tóth József polgármester és Holopné Schramek Kornélia alpolgármester képviselték, valamint koszorút helyezett el Richter Andrea, Richter Gedeon unokája. Az eseményen részt vett Lukács Sándor, Jászai Mari-díjas és Érdemes művész, aki Kipling Ha című versét szavalta el.

Ünnepélyes beszédet tartott dr. Pellioniszné dr. Paróczai Margit, aki a jelenlévők köszöntése után többek között azt hangsúlyozta: Richter Gedeon öröksége tovább él, és kényszerítő erővel bír ránk, utódokra, hogy fenntartsuk és ápoljuk szellemi örökségét, folytassuk innovatív tevékenységét.

A Richter Gedeon Nyrt. emberierőforrás-igazgatója emlékeztetett Richter Gedeon szavaira, aki azt vallotta: aki mer nagyot álmodni, s azért tesz is, akkor annak biztosan meg is lesz az eredménye. Az igazgató asszony szerint a Richter sikere annak köszönhető, hogy tenni tudó és akaró emberek dolgoznak a társaságnál ma is.

A társasházban élők, kiemelkedően Horváth Erzsébet áldozatos munkájának eredményeként a homlokzaton lévő emléktáblát 2009-ben állíttatta, majd leplezte le Budapest XIII. Kerület Önkormányzata és a Richter Gedeon Nyrt. Örök mementóként hirdeti: „Ebből a házból hurcolták el és végezték ki sorstársaival együtt 1944. december 30-án Richter Gedeon gyógyszerészt, a magyar gyógyszeripar megteremtőjét, a Richter Gedeon Nyrt. megalapítóját.”

Richter Gedeon Nyrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal