Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. Január 23. 09:49, vasárnap | Helyi
Forrás: KÓTA Facebook

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

KÓTA-díjat kapott az Esztergomi Szimfonikus Zenekar és Reményi László karmester

2022. január 22-én tartotta idei díjátadó ünnepségét a KÓTA - Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége - a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium Nagytermében. 14 kategóriában 37 díjazottat ismertek el.

Zenekari kategóriában KÓTA-díjjal jutalmazták az Esztergomi Szimfonikus Zenekart és karnagyát Reményi Lászlót, aki édesapja, az alapító Reményi Károly örökségét viszi tovább.

A laudáció szövege: "Az Esztergomi Szimfonikus Zenekart 1968-ban alapította Reményi Károly. Az együttes tagjai a városi zeneiskola tanárai és növendékei, valamint lelkes amatőrök voltak. Reményi László 2012-től fokozatosan vette át a zenekar vezetését, kitartó lelkesedéssel folytatva az édesapja által elkezdett munkát. Az utóbbi években a csökkenő anyagi támogatás, és a járványhelyzet okozta szigorítások megviselték a zenekart. A próbák és koncertek elmaradtak, de az esztergomiak emlékezetében és Reményi László későbbi terveiben továbbra is él az Esztergomi Szimfonikus Zenekar."

Fotó: Esztergomi Szimfonikus Zenekar

A KÓTA-díj megalapítását 2004-ben határozta el a Magyar Kórusok Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége. A díjat - melyet a nem hivatásos kórus-, zenekari- és népzenei élet legkiválóbb képviselői nyerhetnek el minden esztendőben.

Borítókép: KÓTA Facebook

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT