Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Január 27. 07:41, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kötelező ebösszeírás kezdődik Esztergomban

Kötelező ebösszeírás kezdődik Esztergomban

Ebösszeírást végez az esztergomi önkormányzat az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény alapján február 1. és 2021. április 15. között. Elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után.

A kutyák tartói, tulajdonosai az Esztergom területén tartott ebekről ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.

„Az ebösszeírás során az ebtartónak ebenként kell kitöltenie az „Ebösszeíró adatlap”-ot, majd visszajuttatni az önkormányzat részére. Az adatlapok beszerzése az ebtartó kötelessége. Az adatlapok beszerezhetőek az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatal (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.) portáján, az esztergom-kertvárosi és pilisszentléleki kirendeltségeken ügyfélfogadási időben, vagy letölthetők innen” – hívta fel a figyelmet a hivatal.

Az adatlap kézzel is kitölthető olvashatóan, de a saját kezű aláírás minden esetben elengedhetetlen feltétele a benyújtásnak!

Az ebösszeíró adatlapokat (ebenként kitöltve) az alábbi úton lehet benyújtani:
postai úton az Esztergomi Közös Önkormányzati Hivatalnak címezve (2500 Esztergom, Széchenyi tér 1.),

Személyesen leadható a Hivatal portáján, illetve az Esztergom-kertvárosi és Pilisszentléleki Kirendeltségeken ügyfélfogadási időben a kihelyezett gyűjtő dobozba.

elektronikus úton (aláírva, beszkennelve) az ebosszeiras@esztergom.hu elektronikus címre küldve.

Az ebösszeíró adatlapok leadási határideje: 2021. április 15.

Az ebek tulajdonosai, tartói az ebösszeírás időszakán túl is kötelesek az ebnyilvántartás részére a jelentős változásokról (eb elpusztulása, tulajdonosváltozás, vagy tartási hely változás esetén) folyamatosan adatot szolgáltatni a „Bejelentőlap ebtartásban bekövetkezett változásokról” adatlap kitöltésével és benyújtásával!
Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírság kiszabását vonhatja maga után!

Felhívjuk továbbá a Tisztelt Ebtulajdonosok figyelmét, hogy a kedvtelésből tartott állatok tartásáról és forgalmazásáról szóló kormány rendelet bekezdése értelmében 2013. január 1-től a 4 hónaposnál idősebb eb csak elektronikus transzponderrel (chippel) megjelölve tartható. Amennyiben valaki még a jogszabályban meghatározott kötelezettségének nem tett eleget, azt kérik, haladéktalanul pótolja.

Korábbi cikkek:

Eltűnt nő után egy eltűnt lányt is keres a rendőrség – Segítsünk!

Elgondolkodtatóak tűzoltóink győztes képei - FOTÓK

Féltékenységből őrült módon megrongált két kocsit - FOTÓK

Címkék: eb, ebösszeírás, kutya

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT