Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 19. 08:01, kedd | Helyi
Forrás: mti

Közel 3,5 milliárd forintot ruház be a megyében az E.ON

Közel 3,5 milliárd forintot ruház be a megyében az E.ON

Új hálózatok kiépítésére, alállomások telepítésére, valamint karbantartásra mintegy 3,5 milliárd forintot ruház be az áramszolgáltató idén Komárom-Esztergom megyében

- ismertette az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. vezérigazgatója a társaság tatabányai székházában tartott hétfői sajtótájékoztatón.

Csulak Ferenc elmondta, a legjelentősebb beruházás a tatabányai és tatai ipari parkok növekedését teszi lehetővé. A két iparterület bővülő energiaigényének ellátására 2,2 milliárd forintért egy új alállomást telepítenek Környe és Tatabánya határán a hozzá tartozó távvezetékkel és kábelhálózattal.

A megyében további közel 1,2 milliárd forint értékben végez hálózatfelújítást és fejlesztést az E.ON. A rekonstrukciók végrehajtásával újabb évtizedekig biztonságos és zavartalan energiaszolgáltatást biztosítanak az érintett hálózatok.

A társaság tatabányai üzemében közel 5600 kilométernyi hálózat üzemeltetéséről, fejlesztéséről és karbantartásáról gondoskodik, ebből 610 kilométer Tatabányán működik.

Schmidt Csaba polgármester az MTI-nek elmondta, a Tatabányai Ipari Parkban most közel tízezer ember dolgozik és több cég jelenleg is bővíti telephelyét. A belépő új nagyfogyasztók áramigényét kielégítő alállomás jövőre készülhet el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.