Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. December 02. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Közel 90 ifjú tehetség nyerte el ismét a MOL támogatását

Közel 90 ifjú tehetség nyerte el ismét a MOL támogatását

A MOL Tehetségtámogató Program közel 90 fiatal művész- és tudóspalánta pályafutását segíti ebben az évben összesen 18 millió forinttal. A tehetséges és eredményes diákok eszközvásárláshoz vagy útiköltséghez igényelhettek támogatást. A fiatal tehetségek a Budapest Music Centerben tartott, koncerttel egybe kötött eseményen vehették az oklevelet Ónodi Eszter színművésznőtől, az Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövetétől és Felméry Lilitől, az Operaház balerinájától, a program korábbi támogatottjától.

A fiatalok fejlődését segítő MOL Tehetségtámogató Program 2006 óta működik, eddig összesen több mint 380 millió forintot fordított a tehetséggondozásra.
A MOL Tehetségtámogató Program fiatal és eredményes művészek, ifjú kutatók és sportolók fejlődését segíti. Számukra a felkészüléshez szükséges eszközök biztosítása, egy hangszer, sportszer megvásárlása, vagy egy-egy verseny, mesterkurzus útiköltségeinek támogatása jelenti általában a legnagyobb segítséget. A MOL pályázatán 2013-ban összesen 87 fiatal és csapataik nyerték el a támogatást 18 millió forint értékben.

Az értékelésben szakértő zsűri közreműködött, amelynek tagja volt Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Esztó Zsuzsa zongoraművész, a Zeneakadémia tanára, Devich Márton újságíró, Gereben Ágnes irodalomtörténész és Várkonyi Péter mérnök, a BME tanára. A végső döntést az Új Európa Alapítvány kuratóriuma hozta meg. Az értékelésnél az eddig elért eredményeket és a rászorultságot vették figyelembe.

A fiatal tehetségek a Budapest Music Centerben tartott „Játsszunk együtt! című koncert keretében vették át az elismerő okleveleket Ónodi Eszter színművésznőtől, a programot kezelő Új Európa Alapítvány jószolgálati nagykövetétől és Felméry Lilitől, az Operaház balerinájától, a program korábbi támogatottjától. A koncerten a MOL Tehetségtámogató Program korábbi komoly zenei támogatottai léptek fel Érdi Tamás zongoraművész társaságában.
A MOL közhasznú alapítványán keresztül 2006 óta karolja fel a fiatal tehetségeket, eddig közel 3000 sportoló és művészeti vagy tudományos pályára készülő fiatal fejlődését segítette. Az idei támogatottak között van többek között a 16 éves Dolfin Balázs csellista, több nemzetközi zenei verseny győztese, a Zeneakadémia Különleges Tehetségek Előképzőjének hallgatója és a 10. Nemzetközi Junior Természettudományi Olimpia csapata, akik a korábbi évekhez hasonlóan várhatóan idén is több arany- és ezüstéremmel térnek majd haza a külföldi diákok rangos versenyéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk