Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. December 08. 13:06, kedd | Helyi
Forrás: sajtóközlemény

Közlekedők figyelem! Új forgalmi rend Esztergom egyes részein!

Közlekedők figyelem! Új forgalmi rend Esztergom egyes részein!

Több utca, csomópont és kereszteződés forgalmi rendje változott az önkormányzat döntése alapján, az érintett területeken a szokásosnál is nagyobb figyelmet kérnek az autósoktól.

Esztergomban a Barkóczy utca – Földműves utca – Hunyadi utca közötti szakaszon kétirányú forgalmi rend kerül bevezetésre: a Hunyadi utca felől érkezőknek „Elsőbbségadás kötelező” táblát helyez ki az önkormányzat. Ezzel egyidejűleg az útcsatlakozás előtt ideiglenesen, 1 évre, az „Egyéb veszély” jelzőtáblát és „Forgalmi rend” változás tábla hívja fel a figyelmet a változásra.

Szintén kétirányúvá lesz a forgalom a Fecske- és Kopácsy utcák közötti szakaszon, illetve a Fecske utcai kereszteződésben az „Egyirányú forgalmi út” tábla megszünik. Ezzel összefüggésben a Kopácsy utcai csomópontnál lévő „Behajtani tilos” jelzőtábla lekerül, valamint a két másik útcsatlakozásban ideiglenesen, 1 éven át „Egyéb veszély” és „Forgalmi rend változás” táblák figyelmeztetnek az új rendre.

„Állj! Elsőbbségadás kötelező” táblát kerül kihelyezésre a Rényi Rezső utca – Kopácsy József utca kereszteződésében mindkét irányból, valamint a csomópont előtt ideiglenesen, 1 évre „Egyéb veszély” és „Forgalmi rend” változás tábla segíti a közlekedést.

A Rényi Rezső utcában az óvoda felé, a közvetlen balesetveszély elhárítása érdekében két darab ideiglenes forgalomcsillapító küszöböt (ismertebb nevén: fekvő rendőrt) épít ki az önkormányzat, továbbá két darab „Bukkanó jelzőtábla” és két darab 30 km/h Sebességkorlátozó tábla is kikerül a helyszínre.

A Martsa Alajos út 1. számú ingatlan alsó sarkánál lévő „Behajtani tilos” tábla megszűnik, ezzel egyidejűleg a Rudinay utca-, Martsa utca sarkán lévő „Kötelező haladási irány” tábla és a Várfok utcai társasházak Martsa utcai kihajtójánál lévő „Kötelező haladási irány” tábla szintén megszűnik. Ezek mellett a csomópont előtt ideiglenesen, 1 évre az „Egyéb veszély” jelzőtábla kerül ki a „Forgalmi rend változás” táblával együtt.

Az új forgalmi rend változások érintik a Visegrádi MOL kút és a Bilik Tüzép közti utcát is, ahol a benzinkút és a Lidl szervízútjához „Elsőbbségadás kötelező” tábla kerül kihelyezésre, kiegészítve az „Egyéb veszély” és „Forgalmi rend változás” táblákkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.