Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Október 21. 05:00, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/KEMKIK

Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

Kozmetikusoknak tartott továbbképzést a kamara

Negyvenen jelentkeztek arra a kozmetikus szakmai fórumra, melynek a megyei kereskedelmi és iparkamara tatabányai székháza adott otthont. A járványügyi előírásokra maximálisan odafigyelve tartották meg az előadást.

A meghirdetett program célját Pallos Jánosné, a kézműipari tagozat 2. résztagozati elnöke foglalta össze.

– Szeretnénk hagyományt teremteni a szépségiparban dolgozó szakemberek számára – hangsúlyozta. Elmondta azt is, számukra fontos, hogy a megyében tevékenykedő kollégáknak helybe hozzák a szakmai újdonságokat. A nívós programra neves szakemberek érkeztek Budapestről, akik a diagnosztizálásról, mint a kozmetikai gyakorlat egyik alappilléréről tartottak előadást a megyei kozmetikusok számára. Beszéltek a bőrtípusokról és azok kísérő rendellenességeiről, valamint az elemi elváltozásokról és daganatokról.

Az egyik előadó Báthory Katalin aranykoszorús kozmetikus mester volt, aki több mint 45 éve gyakorlója hivatásának, Húsz éve aktívan részt vesz az iskolarendszerű tanulóképzésben, vizsgáztatásban és mestervizsgáztatásban. A másik előadó Juhász Klára kozmetikus mester, kémia-biológia szakos tanár, mestertanár, aki 13 éve gyakorló kozmetikus volt. Húsz éve tanít, vizsgáztat, mestervizsgáztat.
Az elméleti és gyakorlati bemutatók előtt Rabóczky H. Erzsébet, a kamara kézműipari tagozatának elnöke intézett néhány kedves szót az érdeklődőkhöz, akik a megye számos pontjáról érkeztek. Tatabányáról is jelentkeztek illetve jöttek Tatáról és Komáromból, valamint Bábolnáról. – Hosszú évek óta törekszem életben tartani a kézművességet és teljes szívemből támogatok minden ezzel kapcsolatos rendezvényt – fogalmazott a Venesz-díjas, aranykoszorús mestercukrász.

A megyei kereskedelmi és iparkamara rendez még két szakmai fórumot kozmetikusoknak. A fodrász és a műkörömépítő szakmában is tartanak majd továbbképzést. Pallos Jánosné hozzátette, a kamara vezetőinek partneri hozzáállása nélkül mindez nem jöhetett volna létre. Dr. Szerencsés László elnök és az ügyvezetés természetesen támogatja a kezdeményezést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.