Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2015. Március 26. 06:00, csütörtök | Belföld
Forrás: onlinejogsebesz.hu

Közös tulajdon megszüntetése

Közös tulajdon megszüntetése

Hogyan tudja megszüntetni valaki rokonával a közös tulajdont? Hogyan juthat hozzá a részéért járó pénzhez? Erre válaszol az onlinejogsebesz.hu!

Kérdés:
Tisztelt Jogsebész!
A jelenleg meglévő 1/4 tulajdonrészem ellenértékéhez milyen módon tudnék hozzájutni? Megoldás-e, ha a testvéremnek megvételre ajánlom az én részem és ha Ő ezt visszautasítja, akkor kezdeményezem a közös tulajdon megszűntetését? Ugyanis én már ezek után semmilyen formában nem szeretnék Vele közösködni. Válaszát előre is köszönöm!


Válasz:
Tisztelt Kérdező!
A leírt eljárás megoldás lehet, azonban ebben az esetben egy haszonélvezettel terhelt ingatlan értékét kell elszámolni, ami nyilvánvalóan kevesebb egy tehermentesénél. Ezen túlmenően, ha nem tudnak megállapodni és a bíróság árverési értékesítést rendel el, az itt így elérhető értékesítési ár rendkívül alacsony. Javaslom, mielőtt dönt, forduljon ügyvédhez.

A problémára nem kizárólag az általunk megírt válasz lehet a követendő példa, elképzelhető, hogy létezik más megoldás, a kérdés más nézőpontból való megközelítése.

A fenti témáról további kérdéseket olvashat, illetve kérdéseket tehet fel oldalunkon a www.onlinejogsebesz.hu weboldalon.

Ne feledje, joga van kérdezni!
Tisztelettel:
dr. Nádas Gábor ügyvéd
onlinejogsebesz.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk