Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Június 11. 07:35, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Központban a Periféria a Rondellában – Kiállítás és vásár!

Központban a Periféria a Rondellában – Kiállítás és vásár!

Pénteken nyílik meg az Eurohíd Alapítvány szervezésében a PERIFÉRIA 2. Kortárs Művészeti Kiállítás és Vásár a Rondella Galériában.

2018. június 15-én (pénteken), 19:00 órakor.

Helyszín: Rondella Galéria - Esztergom, Szent István tér 1.

***

A 2016-ban elindult kiállítássorozat második csoportos tárlata nyílik meg, amely július 1-ig lesz látható a Rondella Galériában. Hétfői napok kivételével, 11:00-16:00 óra között. A kiállítás ideje alatt, a kortárs alkotások megvásárolhatók lesznek.

Már a kiállítás címe is figyelemfelkeltő: PERIFÉRIA. Mindenki által ismert dolog, hogy a kortárs művészet az utóbbi időben perifériára került. A képzőművészet sem a médiában, sem a hétköznapi életünkben nem kap elég nagy figyelmet. Az emberek többsége, ha azt hallja kortárs művészet, rögtön valami megérthetetlen, feldolgozhatatlan, absztrakt alkotásra gondol. Azonban ezek az alkotások nem függetlenek sem a társadalomtól, sem a világtól, amiben mindannyian élünk. Sosem érthetőbb valami, mint a kortárs művészet, hiszen éppen arra reflektál, amire mi is, minden egyes percünkben. Gondolataink érzéseket keltenek bennünk, amit különféle formában fejezünk ki. Van, aki elmondja; van, aki leírja; van, aki képzőművészeti alkotás formájában fejezi ki azokat. Az emberek tudomásul veszik, hogy vannak kortárs alkotók, olyan kortárs művészek, akik mindennapi életünkre reflektálnak, mégsem próbálnak nyitni feléjük. Sok érdekes dolgot meg lehet tudni az alkotóktól, lehetőség van velük személyes találkozókra kiállításmegnyitókon, workshop-okon, művésztelepeken.

Piacot szeretnénk teremteni ezeknek az alkotásoknak úgy, hogy párbeszédet, kölcsönös együttműködést hozunk létre alkotó és a közönség között, vásárló és vásárló között, amely művészetkedvelő közösségként működik. Ha a közönség nyitottá válik az alkotók felé, akkor szeretné látni az alkotásokat saját környezetében is, megértve, egyúttal magáénak érezve azokat. Azt szeretnénk elérni, hogy a művészeket ne csak alapítványok segítsék munkájukban, hanem a közönség is. Ha vásárlással segítik a művészeket, ösztönzik őket az alkotásra, lehetőséget teremtenek a munkájuk további folytatására, hogy még újabb kiállítások, workshop-ok, vásárok jöhessenek létre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.