Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2012. Szeptember 06. 08:04, csütörtök | Helyi
Forrás: lvp/fotó: szentadalbert.hu

Központban a szakrális művészetek

Központban a szakrális művészetek

Képzőművészeti kiállítás, a Szent Adalbert Központ bemutatása és egyházzenei koncert lesz a programja a szeptember 15-én kezdődő Ars Sacra 2012 elnevezésű esztergomi rendezvénysorozatnak a Szent Adalbert Központban.

Esztergom, mint a magyar vallási főváros, is állomása lesz az egye hetes, országos Ars Sacra 2012 Fesztiválnak. A rendezvénysorozat programjai a Szent Adalbert Központban és a Prímás Pincében zajlik majd szeptember 15-én 17 órától, amikor is a központban megnyílik László Dániel festő kiállítása.

2010-ben a művész megjárta a Mária Utat. A három éve épülő, még csak kevesek által ismert, a Kárpát-medencét átszelő, 1400 kilométer hosszú spirituális turistaút ihlette az alkotót festményeinek komponálására. László Dániel fontosnak tartja azokban a városokban bemutatni műveit, amelyeken áthalad a Mária Út, így Esztergomban is. A kiállítás aktualitását az is adja, hogy augusztus 15-én Esztergomban Erdő Péter bíboros ünnepélyes keretek között áldotta meg a Mária Út kelet-nyugati, Mariazellt Csíksomlyóval összekötő szakaszát. László Dániel kiállítását Szabó Tamás a Mária Út Közhasznú Egyesület elnöke és Istvánffy Miklós művészettörténész nyitja, valamint közreműködik a Gesualdo Énekegyüttes.

Szeptember 16-án a Gesualdo Kamarakórus lép fel 15 órakor a Keresztény Múzeum Gobelin-termében.

Szeptember 21-én, pénteken 19 órától a Szent Adalbert Központ megismerkedésére lesz lehetőség A jámborságnak és a tudománynak címmel, Kontsek Ildikó művészettörténész, az esztergomi Keresztény Múzeum igazgatója vezetésével. 20 órától a Prímás Pincében Vass Lajos Kamarakórus egyházzenei a reneszánsztól napjainkig című műsorán vehetnek részt az érdeklődők.

Mindezt követően szeptember 22-én a Keresztény Múzeumban egész napos programok, a Szent Adalbert Központban pedig 15 órától Roma Ifjúsági Találkozó lesz, utóbbin majd a „Mindszenty és a cigányok” pályázatra készített előadások színesítik a napot illetve 16 óra 30 perctől a Vályi István Díj átadása, melyet a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Cigánypasztorációs Bizottsága alapított, zárta a Szakrális Művészetek Hetek esztergomi programjait.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.