Városlista
2022. július 3, vasárnap - Kornél

Hírek

2021. Április 23. 15:39, péntek | Helyi
Forrás: Budapest Környéke

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között, megépülhet Vácnál az új Duna-híd

Közvetlen közúti összeköttetés lesz Esztergom és Gödöllő között,  megépülhet Vácnál az új  Duna-híd

Pénteken a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kiírta a pályázatot a váci Duna-híd tervezésére. Az új átjáró a Szentendrei-szigeten keresztül kötné össze az M2-est a 11-es főúttal.

Másfél évvel ezelőtt civilek egy csoportja petíciót írt azért, hogy híd épüljön Vácnál a Dunán, ma pedig kiírták a közbeszerzési pályázatot a tervezésének előkészítésére.

Nem csak híd épülne, hanem egy hozzá kapcsolódó 16 kilométeres közlekedési úthálózat is, amely tulajdonképpen Esztergomot és Gödöllőt kapcsolná össze.

A Duna két partjának új kapcsolatával számos kistérségi kapcsolódási pont alakulhat ki. A pályázat szerint a nyertes megbízást kap a Váci új Duna-híd előkészítése érdekében egy döntéselőkészítő tanulmány, tanulmányterv, és környezeti hatástanulmány készítésére.

A most megjelent tender szerint a Duna főágán 600 méter hosszú és a hajózási paramétereknek megfelelő, 120-180 méteres hídnyilásokkal épített hídszerkezet előkészítése szükséges. Mindkét Duna ágon két-két lehetséges helysínt fognak geotechnikai fúrásokkal is megvizsgálni és hidanként legalább 3 különböző hídszerkezet-verziót kell megnézni.

Illusztráció: Budapest Környéke

Ezek érdekelhetnek még

2022. Június 30. 17:30, csütörtök | Helyi

Idén is cirkuszjeggyel jutalmazza a kitűnő tanulókat a Fővárosi Nagycirkusz

A tanévet kitűnő eredménnyel záró általános iskolás diákoknak a Fővárosi Nagycirkusz ingyenes belépőjegyet biztosít nyári előadásai valamelyikére. A Kitűnő Tanuló Program kuponjai szeptember 18-ig válthatók be.

2022. Június 29. 16:27, szerda | Helyi

Munkatársakat keres a Grand Hotel Esztergom!

A Continental Group cégcsoporthoz tartozó, múlt nyáron nyitó Grand Hotel Esztergom bővülő csapatába kollégákat keresünk szállodai recepciós és animátor pozíciókba!

2022. Június 27. 14:24, hétfő | Helyi

JOGSEGÉLY PSZICHIÁTRIAI JOGSÉRTÉSEK ESETÉN