Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. November 04. 14:16, kedd | Helyi
Forrás: Polgármesteri sajtóközlemény

Közvilágítás, Esztergom - sajtóközlemény

Közvilágítás, Esztergom - sajtóközlemény

A pénteken kiadott sajtóközlemény nyomán eddig mintegy 150 lakossági bejelentés érkezett, köszönjük mindenkinek, aki vette a fáradtságot, hogy segítsen.

A 2014.10.27. napján megkapott átadás-átvételi dokumentációk a közvilágítással kapcsolatban is hiányosak voltak; a korábbi szolgáltatóval kötött perbeli egyezség kapcsán a szolgáltató kötelezettségeinek teljesítése nem látható, nem egyértelmű, a korábban leszerelt lámpatestek és/vagy izzók helymeghatározása nem nyomon követhető.

Nem áll a rendelkezésünkre olyan átfogó leírás, amely alapján tudni lehetne, hogy hány darab izzó hiányzik, pontosan honnan, illetve hogy az izzó hiánya, vagy más hiba miatt nem működik a szolgáltatás.
A választókörzetek képviselői a múlt hét folyamán végigjárták körzetüket, és ez, valamint a beérkezett lakossági bejelentések alapján elkészítünk egy utcaszintű összesítést.

Ez azonban csak az első – érthetetlen módon eddig meg nem tett – lépés, innentől kezdve a szakembereknek, a jelenlegi szolgáltatónak kell megoldania a helyzetet.

Az biztos, hogy több mint ezer lámpatest nem működik városszerte. Arra a kérdésre, hogy ennyi izzót legyártani és kihelyezni milyen rövid időn belül lehetséges, várjuk a szolgáltató válaszát. Egy biztos: a közvilágítás alapfeladat, amit a legrövidebb határidőn belül helyre kell állítani.

Megszűnt az átjáró ház
Nem csak a közvilágítás területén akadtak hiányosságok: az önkormányzat épületének szakszerű őrzése, illetve a hivatal kulcshasználati rendje is hagyott bőven kívánnivalót maga után. Utóbbi egészen egyszerűen nem létezett, nem lehetett tudni, kinek, melyik helyiséghez van kulcsa. Ezért szükséges volt a főbejáratok, valamint több hivatali helyiség zárjainak cseréjére. Hosszú ideje nem működött az önkormányzat riasztórendszere, a portaszolgálat pedig csak napközben őrizte az épületet.
Mivel a választásokat követő éjszaka ismeretlenek betörték a Széchenyi téri bejárati ajtót, azért arra az időszakra, amíg a teljes zárcsere, valamint a riasztórendszer újbóli üzembe helyezése megtörténik, 24 órás portaszolgálat biztosítja a városháza biztonságát.

Romanek Etelka polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.