Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. December 14. 07:51, szombat | Helyi

Közvilágítás: hol a tehetetlenség határa? - közlemény

Közvilágítás: hol a tehetetlenség határa? - közlemény

Újból és újból fel kell tennem azt a kérdést, hogy a tehetetlenségnek hol van a határa, ha az esztergomi közvilágítás kérdéskörét feszegetjük.

Fel kell tennem, mert azt látom, hogy a városlakók közvilágításra vonatkozó alapvető igényét városunk polgármestere, Tétényi Éva képtelen maradéktalanul kielégíteni.

A közbiztonság helyzete egyre rosszabb. A sötét belvárosi utcán végrehajtott rablótámadás után most ismét nők kerültek kiszolgáltatott helyzetbe. A még mindig hiányos közvilágítású Esztergom-Kertvárosban két nőt is megtámadott egy – azóta már elfogott – szatír.

Egy valami nem változik csak: a világítás helyzete. Pontosabban változik, azonban nem jó irányba.

2013. szeptember 12-én testületi felhatalmazást kért Tétényi Éva a közvilágítás helyzetének megoldására. A testület ezt a kérését teljesítette és felhatalmazta a polgármestert a cselekvésre.

A Fidesz Esztergomi Szervezete egy október 6-án született közleményben üdvözölte Tétényi Éva erőfeszítéseit, azonban már akkor kifejeztük reményünket arra, hogy a Tivi Kft. „f.a.”-val 2005-ben megkötött koncessziós szerződéstől való elállás nem egy újabb huzavona kezdete.
Akkor még bíztunk benne, hogy Tétényi Éva - a testületi felhatalmazásnak megfelelően - a helyes utat választotta, és csak és kizárólag jogszerű lépéseket tesz az ügyben és a későbbiekben ezen döntése nem okoz a városnak esetlegesen több száz millió forintos kárt.

Sajnos azonban ismét csalódnunk kellett.

A napokban derült ki, a közvilágítást egykoron szolgáltató TIVI Kft. „f.a.” birtokvédelmet kért a máig tulajdonában lévő lámpatestekkel kapcsolatban. Az igényét az ügyben eljáró táti jegyző megalapozottnak ítélte és kötelezte Esztergom város polgármesterét arra, hogy tartózkodjon minden olyan magatartástól, amely a TIVI Kft „f.a.” tulajdonában lévő lámpatestek visszakapcsolására irányul. Mindemellett kötelezte Tétényi Évát arra is, hogy a birtokháborítással érintett lámpatesteket az eredeti (értsd: sötét) állapotába állítsa vissza.
Tát jegyzője a hatályos jogszabályokat figyelembe véve járt el, a kérdés csupán annyi, hogy Tétényi Éva miért nem követte ezt az utat?

A birtokvédelmi eljárásban hozott – városunk számára kedvezőtlen, ám a jog betűjének mindenben megfelelő – határozat arra mutat rá, hogy Tétényi Éva képtelen volt megfelelően elvégezni a maga által felvállalt felelősségteljes munkát.
Több millió forint az, amelybe eddig a lámpatestek pótlása került. Azonban, ha a jegyzői határozatnak megfelelően ezeket el kell távolítani az oszlopokról, akkor ez a nagy összeg kidobott pénz csupán.

Városunk anyagi helyzete ezt a fajta esztelen pazarlást nem engedheti meg magának. Ezért felszólítom Tétényi Éva polgármestert, hogy adjon magyarázatot erre a csúfos és drága kudarcra! Kérem, mérje fel képességeinek határát és amennyiben a rábízott feladat meghaladja tudását akkor adja át a munka elvégzését olyan embernek, aki kellő hozzáértéssel és képességekkel rendelkezik.

György Róbert,
elnök, Fidesz Esztergomi Szervezete

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.