Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2014. Február 07. 07:00, péntek | Helyi

Közvilágítás - szolgálati közlemény - Felhívás

Közvilágítás - szolgálati közlemény - Felhívás

Az elmúlt hónapokban Esztergom belterületén belül ismeretlen tettesek több mint 200 darab, különböző típusú utcai kandeláberről tulajdonították el a földtől kb. egy méter magasan elhelyezkedő kandeláberajtókat.

Az önkormányzat eddig több mint fél tucat esetben tett feljelentést az Esztergomi Rendőrkapitányságon ezekben az ügyekben, de a város területén álló, közel 4500 kandeláber mellé nem állíthat a rendőrség egyesével járőröket. Az Önkormányzat még tavaly év végén felvette a kapcsolatot több szakipari céggel, hogy a balesetveszélyes helyzetet megszüntesse, de amíg a rendőrségi eljárásokat nem zárták le hivatalosan, addig az Önkormányzat a helyreállításokat nem kezdte meg. Mivel a rendőrség az ügyek jó részét nem tudta felderíteni, a hivatal munkatársai február hónapban pótolják a hiányzó alkatrészeket.

Az országgyűlési kampány részeként az MSZP helyi szervezetének elnöke az elmúlt napokban több, eltulajdonított belvárosi kandeláberajtó helyét hivatalos engedély és hozzájárulás nélkül műanyag fóliával betekerte, majd egy nevével ellátott matricával megjelölte. Ez a megoldás a problémát nem oldja meg, sőt amellett hogy szabályellenesen nyúltak az Önkormányzat és az EON közös tulajdonához, amiről jegyzőkönyv is készült, a látványos kampányfogás a balesetveszélyt nem hogy megszünteti, hanem fokozza. Egyrészt a légmentes zárástól a berendezés bepárásodik és zárlatos lehet, másrészt az órákon belül leváló műanyag fólia a belváros képét is rontja.

Esztergomi közvilágítás

Ezúton kérjük a politikai pártok helyi vezetőit, hogy tanúsítsanak önmérsékletet az ilyen városüzemeltetési ügyekben, és amennyiben valódi segítséget szeretnének nyújtani, úgy azt szakmai és ne politikai alapon tegyék.
Az elmúlt 6 hónapban a következő károk érték ezzel kapcsolatban az Önkormányzatot:

1-es típusú kandeláber: IV. Béla utca: 6 db + 14 db tartalék = 20 db

2-es típusú kandeláber: Bartók Béla utca, Budapesti utca: 30 db + 30 db tartalék = 60 db

3-as típusú kandeláber: Nagy Duna sétány: 15 db + 15 db tartalék = 30 db,
Petőfi Sándor utca: 46 db+ 54 db tartalék = 100 db, összesen: 130 db

Továbbra is kérjük a lakosságot, amennyiben azt tapasztalják, hogy lakókörnyezetükben hivatalos önkormányzati engedély nélkül akárki hozzányúl a közvilágítást biztosító oszlopokhoz, vagy azok szervizajtajához, azonnal jelezzék az Esztergomi Rendőrkapitányságon, vagy polgármesteri hivatalban a 06-33/542-072-es telefonszámon.


Esztergom, 2014. február 6.

Városházi információ

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.