Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 25. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: orientpress

Küldik a számlát a trafikosoknak - milliárdos bevétel a koncessziós díjból

Küldik a számlát a trafikosoknak - milliárdos bevétel a koncessziós díjból

Hamarosan számlázza a trafikosoknak a koncessziós díjat a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. Mintegy 5400 trafiknak kell most fizetnie, de további 1400 településre fut még kiírt pályázat. Ráadásul a trafikosoknak minden évben kell fizetniük, a koncessziós szerződés pedig 20 évre szól - írja a Világgazdaság.

Az esedékes koncessziós díj határidőben történő hiánytalan megfizetésének elmulasztása a koncessziós szerződés azonnali hatályú felmondását vonhatja maga után. Persze a trafikosoknak lesz miből fizetni, hiszen július 15-étől kell alkalmazni a 10 százalékos árrésszabályt, ami bőséges nyereséggel kecsegtet.Szép összeg fog összegyűlni az NDN számláján, ugyanis kétezer fős településig 100 ezer forint, tízezer fős településig 160 ezer forint, tízezer fő feletti településen 200 ezer, míg Budapesten és a megyeszékhelyeken 240 ezer forint a koncessziós díj. Így bőven 1 milliárd forint felett lehet majd az NDN bevétele.

Címkék: Gazdaság-adózás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk