Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2013. Május 30. 08:27, csütörtök | Helyi
Forrás: KEMRFK

Külföldi rabolt ki külföldit Esztergomban

Külföldi rabolt ki külföldit Esztergomban

Fényképezőgépet és mobiltelefont tulajdonított el két szlovák férfi szerdán este két kínai állampolgártól Esztergomban. A rendőrök negyed óra alatt elfogták az elkövetőket.

Gyanútlanul sétáltak a sértettek Esztergomban 20 óra körüli időben, mikor két számukra ismeretlen személy odalépett hozzájuk, gázspray-vel lefújták őket és erőszakkal eltulajdonították egyikük fényképezőgépét mobiltelefonját. Az elkövetők külön váltak és elszaladtak. L. Stefán 19 éves szlovák állampolgárt az esztergomi járőrök 20 óra 23 perkor elfogták mintegy egy kilométeres gyalogos üldözést követően. Pár perccel később társát, a 27 éves P. Rolandot is megtalálták az egyenruhások. Az Együtt a megye közbiztonságáért elnevezést viselő fokozott ellenőrzésben szolgálatot teljesítő oroszlányi és tatabányai rendőrök érték tetten őt. Épp a rendőrök előtt ugrott ki egy bokorból és kamerával a kezében futásnak eredt. A járőrök utána szaladtak és elfogták.

A két szlovák férfit a rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezi előzetes letartóztatását. Emellett az Esztergomi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a két gyanúsított milyen bűncselekményeket követett még el. P. Roland ugyanis gyanúsítotti kihallgatása során további hasonló vagyon elleni bűncselekmények elkövetését ismerte el, mind belföldön, mind Szlovákia területén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.