Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. Április 04. 13:03, csütörtök | Külföld
Forrás: MTI

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a magyarok félelmeiről

Külföldi sajtó Magyarországról - Német lap a magyarok félelmeiről

A Die Welt című német konzervatív lap A magyarok félelme címmel közölt kommentárt csütörtöki számában.

A szerző, Jennifer Wilton személyes budapesti tapasztalataira épített írásában arról írt, hogy Magyarországon "nagyon sokan" nem beszélnek a jelenről. Megjegyezte, "a szolgaság akkor kezdődik, amikor az emberek félni kezdenek", vagy "elhagyják az országot, mert félnek", vagy amikor "félnek a válaszoktól", amelyek azokra a kérdésekre vonatkoznak, amelyeket "már nem tesznek fel".
Wilton egy budapesti idegenvezetőtől azt hallotta, hogy számára a szürke a szolgaság színe, aki hozzátette, Budapest a rendszerváltás előtt szerinte szürke volt. A cikkíró Kurt Tucholsky, a nácik által elüldözött német költő egy művére utalva ehhez hozzátette: senki sem tudja túlüvölteni az óceán zaját, Budapest pedig "nem szürke város, már nem és még nem, de nem ártana nagyon hangosan üvölteni" a szürkeség "következő hulláma előtt". A szerző megkérdőjelezi, hogy egy demokratikus jogállamban szükség van olyan politikai változásokra, mint például a magyar alkotmány negyedik módosítása.
A Die Welt online kiadásában az írás A magyarok félelme, amely hallgatásra kényszeríti őket címmel jelent meg.
http://www.welt.de/debatte/kolumnen/wiltons-welt/article114996565/Die-Angst-der-Ungarn-die-sie-zum-Schweigen-bringt.html

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt