Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2020. Február 19. 05:01, szerda | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu - illusztráció: pixabay

Külföldre vitte a bérelt kocsit, amit nem akart visszaadni - Elítélték

Külföldre vitte a bérelt kocsit, amit nem akart visszaadni - Elítélték

Más nevén bérelt egy autót Esztergomban, amit nem is akart visszaadni, majd külföldre ment vele. Nemzetközi elfogatóparancs alapján fogták el. Az esztergomi bíróság kedden döntött az ügyében.

Az Esztergomi Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó csalás bűntette és közokirat-hamisítás bűntette miatt nyújtott be vádiratot azzal a hevesi férfival szemben, aki autókölcsönzőben más férfi iratait használta fel, majd a kibérelt autóval külföldre távozott – közölte közleményében az ügyészség.

A vádlott 2015. január 23-án egy esztergomi autókölcsönzőben más férfi nevére kiállított útlevelet és a vezetői engedélyt mutatott be, ezzel a sértettet megtévesztve bérbe vette az 1 millió 350 ezer forint értékű személykocsit. A vádlott a járművet a kikötött időpontig nem vitte vissza, sőt az már a szerződés megkötésekor sem állt szándékában, azzal külföldre távozott és elérhetetlenné vált.

A kocsit a férfitól végül Ausztriában foglalta le az osztrák hatóság, majd visszaadta a sértettnek. A vádlottal szemben az ügyészség indítványára európai elfogatóparancsot bocsátott ki a bíróság, ennek alapján őt Németországban fogták el.

Az Esztergomi Járásbíróság kedden előkészítő ülést tartott, amelyen a vádlott beismerte a bűncselekmény elkövetését, és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, ezért őt a bíróság az ügyészség indítványára 1 év 6 hó börtönbüntetésre, és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította továbbá, hogy az elkövető feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet a kihirdetését követően jogerőssé vált, mert azt az ügyész, a vádlott és védő is tudomásul vette – tette hozzá a vádhatóság.

Címkék: ítélet, autó, bérlés, kocsi

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT