Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2018. Október 02. 07:42, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Kulisszatitkok, börze, versmondó a Könyvtári héten

Kulisszatitkok, börze, versmondó a Könyvtári héten

Változatos program a Könyvtári hét esztergomi rendezvényein. A könyvtárba látogatókat október 7-én, vasárnap teával, kávéval, pogácsával is kínálják a könyvtárosok.

Valamint széles könyvválasztékkal, melyből ingyen elvihető bármennyi kötet!

Október 1-7. között az Országos Könyvtári Napok keretében Esztergomban is változatos programok várják az érdeklődőket a Helischer József Városi Könyvtárban.

Október 2-án, kedden 17 órakor a nagycsaládokkal ismerkedhet meg a közönség Sinkó Gyula moderátor közreműködésével. Ezen a napon a családok ingyenesen iratkozhatnak be a könyvtárba, növelve ezzel gyermekükben a könyvek iránti szeretetet.

Október 3-án, szerdán 17 órától Horváth Mária könyvtáros előadásában mutatkozik be a Helischer gyűjtemény.

Október 4-én, csütörtökön 15 és 18 óra között „Szívem csücske a könyvtár” címmel horgolásra várnak minden korosztályt a szervezők.

Október 6-án, szombaton „...virág volt a vers…” elnevezéssel amatőr versmondó versenyt tart a könyvtár már 10. alkalommal az 50. életévüket betöltött, nem hivatásos versmondóknak, akik szívesen kipróbálják magukat ebben a műfajban.

Október 7-én, vasárnap 14 és 18 óra között ingyenes beiratkozás és könyvbörze vár minden érdeklődőt.

A rendezvény ingyenes!

Színes programok várják az érdeklődőket október első hetében, az Országos Könyvtári Napok alkalmából Dorogon, a Gáthy Zoltán Városi Könyvtár és Helytörténeti Múzeumban is.

Október 4-én, csütörtökön 17 órakor elsőként bemutatja az intézmény a Megálmodtalak című könyvet. A kötet egy gyermekpszichológus és egy író tabuk nélküli naplója a terhességről. A könyv első bemutatóján a két szerzővel, Peer Krisztinával és Kele Fodor Ákossal, Holló Márta tanácsadó szakszpszichológus, gyógypedagógus beszélget. A naplókból pedig Székely Rozália és Csillag Botond színművészek olvasnak fel.

Október 5-én, pénteken 14 órától pedig a „A Titkok könyvtára - a könyvtárosok réme ismét lecsap Dorogon” címmel a Játékkunyhó Családi kalandjátékra hív mindenkit 7 éves kortól.

A rendezvény ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 18:36, csütörtök | Helyi

Elindult a "piskóta" körforgalom építése Esztergomban

Április 30-án indult a Dobogókői út – Petőfi Sándor út – Terézia utca – Kálvária út kereszteződésénél a körforgalom építése.

2024. Május 02. 18:34, csütörtök | Helyi

Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny

2024. május 18-19-én kerül megrendezésre a Salomon Ultra-Trail Hungary terepfutóverseny.

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.