Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Április 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lenger Varga Péter /fotók:vkesztergom.hu

Kulisszatitok: Álom szülte hátborzongató thriller az esztergomi írónőtől

Kulisszatitok: Álom szülte hátborzongató thriller az esztergomi írónőtől

A sötétség testvérei címmel jelent meg a közelmúltban Esther G. Wood, vagyis Várady Eszter legújabb, immáron 24. könyve. A hátborzongató thriller alapját egy nyomasztó álom adta, így bőven rejt izgalmakat.

A sötétség testvérei Várady Eszter 24. könyve, amit az írónő Esther G. Wood álnéven írt. A leginkább thriller műfajba sorolható mű korábban már megjelent, ám átdolgozás, a mai technikai eszközökhöz való frissítés után ismét a polcokra kerülhetett. Mint Várady Eszter fogalmazott a könyv thriller-féle, mivel van benne megmagyarázhatatlan előérzet, ami az írónő szerint tulajdonképpen mindannyiunknak van valahol.

Akad benne még egy-két véres-rémes jelenet, bár csak a végén igazán naturális, addig inkább jelzésszerű. A sztori alapja maga elég valós: sátánista szekta, melynek persze nem adok különösebb szociológiai hátteret, mert ez nem az a műfaj. De pszichésen igyekszem alapos és hiteles lenni – ez minden könyvemre áll” – fejtette ki az esztergomi könyvtár igazgatója.

A sötétség testvérei története egészen mindennapi emberekről szól, akiknek életébe valahogy belekúszik a rémület, a félelem.

A főhős egy szakmáját otthagyó, unatkozó, iszogató, de amúgy jófej rendőr, aki valamely örökség folytán megvesz egy kedvére való házat, és ott magándetektívesdibe akar kezdeni. Csakhogy a ház, bár külsőre igazán remek, és igen kedvező vételnek is bizonyult, különös, balsejtelmű. Hogy aztán mi történik, és miért, azt jó darabig maguk a szereplők sem értik, s az olvasó is csak sejt valamit” – árult el némi ízelítőt a történetről Várady Eszter, aki azt is elmondta, hogy egyebek közt milyen hatást váltott ki legújabb könyve.

A legjobb „szakvélemény”, amit erről a könyvről kaptam első megjelenése után egy ismerősömé volt. Az illető meglett férfi volt, nálam idősebb, mégis bevallotta, hogy mikor olvasta a könyvet, le kellett volna mennie a pincébe fáért. És hát nem mert...” – mindez pedig jelzi, hogy nyújt bőven izgalmakat ez a thriller.

Várady Eszter könyv: A sötétség testvérei

Az írónő azt is elmondta, hogy a történet magától született meg, ahogy minden könyve esetében. Általában ugyanis akad egy kiinduló gondolat, vagy csak egy jelenet, vagy csak egy szereplő, aztán elindul a regény. Ennél a könyvnél azonban egy erősen nyomasztó álom volt, ami megihlette a történetet. Ezt az első oldalakon ez egyik szereplőn keresztül át is élhetjük.

Várady Eszter azt is elárulta, hogy szereplőinek soha nincs közük a való élethez, legalábbis tudatosan biztosan nem.

Csak úgy fölépítem őket, illetve ők építik magukat, ahogyan végül is a regény is írja magát, ha egyszer elkezdődött. Az elején sosem tudom, hogyan jutok el a végkifejletig, ami általában azért megvan, de néha módosul az is” – vezetett be kicsit a könyvírás rejtelmeibe a több álnevet – Peter East, Tom Higgins, Peter Shark, Esther G. Wood – is használó író.

Legutóbbi névvel érkezhet majd az újabb Várady Eszter könyv, ám az írónő kissé borúsan hozzáfűzte, ha lesz következő.

Sajnos nemigen éri meg, honoráriumot nem kapok, sőt tiszteletpéldányt sem, így magam veszem meg a saját könyvem. És még jó, hogy nem kell fizetnem a kiadásért”.

Ezzel együtt reméljük, hogy a jövőben lesz még alkalom a 25. könyvre és jubilálhat Várady Eszter. Addig pedig olvassuk az eddigi 24 Várady-könyvet, ami az esztergomi könyvesboltban is megvásárolható!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.