Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Április 27. 15:01, péntek | PR

Különleges éjszaka, különleges fehérnemű

Különleges éjszaka, különleges fehérnemű

Az esküvő ma már olyan esemény, ahol minden apró részletre odafigyelnek az érintettek, és minden pillanatot igyekeznek emlékezetessé tenni. Miért pont a nászéjszaka lenne kivétel?

Az arát nem szabad túlöltözni

A menyegzőn nagy hangsúlyt kap - mondhatni elviszi a főszerepet - a menyasszony. A klasszikus koreográfia szerint az örömapa lefátyolozva viszi az arát a vőlegényhez, aki akkor látja őt először esküvői ruhában.
Nem véletlen, hogy szinte nincs olyan kidolgozott része ennek a rendezvénynek, mint a menyasszony megjelenése. És az sem, hogy a vendégek közül a hölgyeknek nem szabad túl feltűnően öltözni, hiszen nem vonhatják magukra a reflektorfényt.
Teljesen bevett szokás, hogy hetekkel az esemény előtt kozmetikushoz, szoláriumba, netán bőrkezelésekre jár az esküvő későbbi sztárja. De még aki visszafogott külsőt tervez, az is megrendel egy profi esküvői sminket a nagy eseményre.
Az esküvő - főleg Amerikában - egyébként az esküvőszervezők és kapcsolódó vállalkozások igyekezete eredményeként lett hatalmas és tengernyi előkészülettel járó alkalom. Az USÁ-ban például szinte előírássá vált, hogy a vőlegény csak egyhavi bevételével egyező vagy drágább gyűrűvel jegyezheti el a mátkáját. A hagyomány mögött egy remek üzleti érzékkel rendelkező ékszerkereskedő áll.


Nem véletlen, hogy az utóbbi évtizedben beindult a DIY, ‘csináld magad’ mozgalom ezen a téren is. Sokan szeretnék, hogy tényleg róluk szóljon az alkalom, meghitt és személyes légkörű legyen. Az arák azonban vélhetően sosem fognak lemondani a káprázatos külsőről.
Ma már nagyon sokféle megjelenés elfogadott, a menyasszony ruhája akár ombre, azaz színátmenetes is lehet.

Valami új, valami régi, valami kölcsön, valami kék

Nemcsak a mindenki által megtekinthető esküvői ruhának, frizurának és más kiegészítőknek érdemes figyelmet szentelni az előkészületek közben. Mivel a pár egymást is ünnepli, a ‘tömeget’ kizáró nászéjszaka is különleges esemény.
Igaz, ma már ritkaság, hogy ez az első együtt töltött éjszaka, és sokszor csak pirkadatkor kerülnek ágyba az érintettek, de a menyasszonynak érdemes emlékezetes fehérneműt választania. Mindenképpen jó valamilyen újdonsággal előrukkolni.
Arra is oda kell persze figyelni, hogy a fehérnemű illeszkedjen az esküvői ruhához. Előfordulhat, hogy különleges melltartót igényel a ruha szabása, kialakítása, például mert pánt nélküli öltözéket viselünk. Ha az esküvői ruhához alkalmazkodó alsónemű inkább funkcionális, mint szexi, akár át is cserélhetjük a nászéjszaka előtt.
Amit sokan követnek, az az eredetileg francia hagyomány, miszerint a menyasszony harisnyakötőt visel, amit a vőlegénynek meg kell szereznie. Sokaknál ez az a bizonyos kék darab, ami szerencsét hoz a házasságra. Egész biztos feldob majd évekkel később, ha a kezünkbe akad ez a combkötő a gardróbban.
Az esküvői fehérnemű stílusosan lehet fehér, de nem kell ehhez ragaszkodnunk, elkanyarodhatunk izgalmasabb irányokba is. Az olyan különleges anyagok, mint a szatén vagy a csipke egész biztos jól illenek a nászéjszakához.
A tennivalók özönében vélhetőleg mindenre a legkevesebb időt szeretnénk szánni: ezek azok a ruhadarabok, amelyeket nagyon egyszerűen megrendelhetünk webshopból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Április 09. 09:36, kedd | PR

Uralni a mezőnyt: Hogyan befolyásolják a sakk stratégiák a futballt

A sport világában a stratégia döntő szerepet játszik egy csapat sikerében. Míg a futball dinamikus és kiszámíthatatlan játék, a sportág mögött meghúzódó taktikai elvek közül sok a sakk világában gyökerezik.

2024. Április 05. 22:27, péntek | PR

Hogyan legyünk jó gazdik? – Ingyenes oktatóanyagok a kutyatartás kihívásaira

A mai modern világban, ahol a technológiai fejlődés és a gyors élettempó dominál, sokan keresnek menedéket és nyugalmat a természetben, illetve házi kedvencek társaságában.