Városlista
2024. július 24, szerda - Kinga, Kincső

Hírek

2019. November 28. 04:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: KEMHESZ - Fotók: Pöltl Oxi Zoltán

Különleges horgászversenyt rendeztek a Dunán

Különleges horgászversenyt rendeztek a Dunán

Először rendezett párosoknak csónakos pergető versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) Esztergomnál a közelmúltban.

A megyei horgászszövetség a hétvégén tartotta első, párosoknak kiírt csónakos pergető horgász versenyét, melyen minden feltétel; ragyogó napsütés, alacsony vízállás és a rablóhalaknak otthonos tíz fokos vízhőmérséklet adott volt a megmérettetéshez.

A versenyt egy közel 8 kilométeres szakaszon rendezték meg, a táti külső gáttól a Helemba-szigetekig, a szlovákiai sporttársakkal megegyezve. Az indulók egymástól 50 méter távolságra helyezkedhettek el csónakjaikkal, a jobb fogás reményében pozíciójukat változtathatták a verseny közben.

A horgászoknak ragadozó halakat kellett kifogni a Dunából. A fogásokról értesíteni kellett a mérőcsónakot, az ellenőrök hitelesítették az eredményt, a halakat pedig visszaengedték a folyóba. A kifogott halak hosszát összeadták, a legnagyobb értéket a Trexler-Végh páros érte el egy 72 centis süllő és egy 80 centi harcsa összegeként, 152 centiméterrel. Ők egyben a legnagyobb halért járó díjat is megkapták.

Címkék: duna, horgász, pergető, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.