Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. November 28. 04:57, csütörtök | Helyi
Forrás: Forrás: KEMHESZ - Fotók: Pöltl Oxi Zoltán

Különleges horgászversenyt rendeztek a Dunán

Különleges horgászversenyt rendeztek a Dunán

Először rendezett párosoknak csónakos pergető versenyt a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége (KEMHESZ) Esztergomnál a közelmúltban.

A megyei horgászszövetség a hétvégén tartotta első, párosoknak kiírt csónakos pergető horgász versenyét, melyen minden feltétel; ragyogó napsütés, alacsony vízállás és a rablóhalaknak otthonos tíz fokos vízhőmérséklet adott volt a megmérettetéshez.

A versenyt egy közel 8 kilométeres szakaszon rendezték meg, a táti külső gáttól a Helemba-szigetekig, a szlovákiai sporttársakkal megegyezve. Az indulók egymástól 50 méter távolságra helyezkedhettek el csónakjaikkal, a jobb fogás reményében pozíciójukat változtathatták a verseny közben.

A horgászoknak ragadozó halakat kellett kifogni a Dunából. A fogásokról értesíteni kellett a mérőcsónakot, az ellenőrök hitelesítették az eredményt, a halakat pedig visszaengedték a folyóba. A kifogott halak hosszát összeadták, a legnagyobb értéket a Trexler-Végh páros érte el egy 72 centis süllő és egy 80 centi harcsa összegeként, 152 centiméterrel. Ők egyben a legnagyobb halért járó díjat is megkapták.

Címkék: duna, horgász, pergető, verseny

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.