Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Szeptember 21. 10:30, péntek | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu

Különleges kristálybarlangi toborzónapra hív a BEBTE

Különleges kristálybarlangi toborzónapra hív a BEBTE

Toborzónapot rendez szeptember 29-én a Sátorkőpusztai-kristálybarlangot gondozó Benedek Endre Barlangkutató és Természetvédelmi Egyesület (BEBTE). Az izgalmas program 14 órától várja az érdeklődőket a Strázsa-hegynél.

A hazai és határainkon túli barlangok csodás világát is megismerhetik azok, akik csatlakoznak a BEBTE csapatához. Az egyesület tagjai várják soraik közé azokat a 14 évesnél idősebb, elsősorban a környéken élő természetkedvelőket, akik érdeklődnek a barlangok iránt, szívesen lennének tagjai egy jó csapatnak és szabadidejükben szívesen segítenék az egyesület munkáját, miközben olyan helyeket és barlangokat láthatnak, amiket csak kevesen ismernek.

Mindebbe szeptember 29-én a BEBTE toborzónapján belekóstolhat bárki. A program keretében az érdeklődők megtekinthetik és megismerhetik a Sátorkőpusztai-barlangot és élővilágát, valamint kötetlen beszélgetés keretében bepillantást nyerhetnek az egyesület tevékenységébe.

A találkozó 14 órakor lesz a 117-es út mentén, a Nagy-Strázsa-hegy alatti parkolóban (hulladéklerakóval szemben).

A BEBTE csapata szerint érdemes hozzájuk csatlakozni, hiszen a barlangászat a természet csendjében, friss levegőn, aktív testmozgással töltött tevékenység, és hozzájárul az egészséges életmód kialakításához. A csatlakozók emellett részt vehetnek egy- és többnapos kirándulásokon, utazásokon, amelyeket hazai és külföldi barlangokba, illetve egyéb természeti látványosságokhoz szervez az egyesület, így pedig olyan helyekre is eljuthatnak a leendő tagok, ahová az átlagember nem.

A tagoknak emellett akadnak feladata is, mint például a Sátorkőpusztai-barlang állagmegóvása, takarítása, törmeléktől való megtisztítása a kutatásvezetők iránymutatása alapján elsősorban hétvégén, előzetes egyeztetés alapján. Ezenkívül a nagyközönség számára meghirdetett látogatónapokon túravezetői feladatok ellátása, valamint a barlang környezetének (Nagy-Strázsa-hegy) természetvédelmi felügyelete, rendben tartása, illetve részvétel szemétszedő-, facsemete-ültető-akciókban, kiállítások, előadások, rendezvények lebonyolításában.

A barlangról, az egyesületről és programjairól bővebb információ a www.bebte.hu oldalon található. Érdeklődni a satorkopusztaibarlang@gmail.com címen lehet!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.