Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2017. December 12. 07:50, kedd | Helyi
Forrás: közlemény

Különleges sportszereket is kaptak az esztergomi óvodások és iskolások karácsonyra

Különleges sportszereket is kaptak az esztergomi óvodások és iskolások karácsonyra

Több száz, különböző sportszert - köztük jó pár különlegeset - adott át az önkormányzat hétfőn az esztergomi iskoláknak és óvodáknak.

A több éve hagyományos esemény célja, hogy az esztergomi oktatási, nevelési intézmények minden évben frissíteni tudják sportszer készletüket, hogy a gyermekek sokrétű mozgása, készségfejlesztése ezáltal biztosított legyen.

A sportszereket egy korábbi igényfelmérés alapján állította össze az önkormányzat, majd az összesen mintegy 2,8 millió forintos beszerzés után hétfőn átadta azokat az esztergomi iskoláknak és óvodáknak.

Érdekesség, hogy az olyan hagyományos eszközök, mint foci-, kosár- és medicin labda, tollaslabda szett, súlyzó, zsámoly, bordásfal, ugrókötél, hulla-hop karika mellett a legújabb fejlesztésű sportfelszerelések, sporteszközök is bekerülhettek az intézmények által kértek listájába. Így a különlegesebb sporteszközök között volt többek között trambulin, gördeszka, jóga matrac, koordinációs létra, frizbi, terápiás fiziolabda illetve egy „izgő-mozgó folyami kő” névre keresztelt fejlesztő játék is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.