Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. November 03. 18:17, vasárnap | Külföld
Forrás: MTI

Külügyminisztérium: még karácsony előtt megkaphatják a kártérítést a hurghadai buszbaleset károsultjai

Külügyminisztérium: még karácsony előtt megkaphatják a kártérítést a hurghadai buszbaleset károsultjai

Remélhetőleg még karácsony előtt megkapják a kártérítést az egyiptomi Hurghadában történt buszbaleset károsultjai és az áldozatok hozzátartozói az egyiptomi biztosítótól - közölte vasárnap a Külügyminisztérium annak kapcsán, hogy röviddel a baleset második évfordulója előtt megszületett a megállapodás az áldozatok és hozzátartozóik kártérítésének ügyében.

Kveck Péter kairói magyar nagykövet vasárnap az MTI-nek azt mondta: az áldozatok és hozzátartozóik nagy összegű kártérítést kapnak. Hozzátette: a megállapodás szerint nem lehet a nyilvánosságra hozni, hogy mekkora összegről van szó.
2011 novemberében a Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáitól a repülőtérre, amikor az első busz felborult. A balesetben 11 magyar meghalt, 27 pedig súlyosan megsérült.
A Külügyminisztérium közleménye szerint a magyar nagykövet, a hazai károsultakat képviselő két budapesti ügyvéd, valamint az egyiptomi biztosítótársaság képviselői vasárnap aláírták a kártérítésről szóló dokumentumot Magyarország kairói nagykövetségén. A megegyezés létrejöttét igazoló okiratokat azonnal magyar konzuli hitelesítéssel látták el, amely által azok teljes bizonyító erőt nyertek.
A magyar joggyakorlatban precedens nélküli, rendkívül bonyolult nemzetközi magánjogi tényálláson alapuló ügyet csak hosszadalmas és kitartó tárgyalássorozattal sikerülhetett lezárni. A kairói nagykövet köszönetet mondott az egyiptomi hatóságoknak segítő együttműködésükért - hangsúlyozza a Külügyminisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható

2024. Május 17. 20:58, péntek | Külföld

Ukrajnai háború - Orosz védelmi minisztérium: 12 harkivi települést foglalt el a héten az orosz hadsereg

Tizenkét települést fogalt el a harkivi és egyet a donyecki régióban Ukrajnában a héten az orosz hadsereg - közölte pénteken az orosz védelmi minisztérium.

2024. Május 16. 07:59, csütörtök | Külföld

Megműtötték a szlovák miniszterelnököt, túl van az életveszélyen

A szlovák miniszterelnök már túl van az életmentő műtéten, jelenleg stabil állapotban van.