Városlista
2020. július 11, szombat - Nóra, Lili

Hírek

2020. Június 02. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/címlapfotó illusztráció (pixabay)

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Többször is riasztották megyénk tűzoltóit a hosszú hétvégén.

Kútból mentettek ki egy embert az esztergomi hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Esztergomban. Az egység mászóöv és mentőkötél segítségével húzta ki a bajba jutottat, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadta – közölte a katasztrófavédelem.

Ezenkívül a hosszú hétvégén még balesetekhez és tűzesetekhez is vonultak a tűzoltók.

Balesetek

Két személyautó frontálisan ütközött Sárisápon pénteken délután. Az esethez a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak. Az beavatkozó egységek a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt szüntették meg.

Az útról lesodródva az árokba borult egy kocsi Tatabányán az Eszterházy József úton vasárnap hajnalban. Az autóban utazó két fő önerőből elhagyta a járművet. Az műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd a helyszínt biztosították a helyszínelés ideje alatt.

Két kocsi ütközött Neszmélyen a Fő utcán hétfő délután. Az esethez vonuló komáromi hivatásos és dunaalmási önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszűntetését végezték.

A nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat is műszaki mentéshez riasztották hétfő délután. Két kocsi ütközött a 13-as főút nagyigmándi kereszteződésében. Az egység a gépjárművek áramtalanítását követően a forgalmi akadályt szűntette meg. A beavatkozást követően a helyszínt a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak átadták.

Tűzesetek

Hulladék és bútordarabok égtek Tatabányán szombaton késő este a Hentes utcában. A tűz a szomszédos tárolóra is átterjedt. Az esethez riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Tűz ütött ki Dunaalmáson is, ahol egy állattartó telep kapott lángra hétfő reggel. Az esethez a komáromi és tatabányai hivatásos, valamint a dunaalmási önkéntes tűzoltók vonultak. A nyolcszáz négyzetméter alapterületű épületbe frissen behordott szalma tüzét az egységek több vízsugárral, kéziszerszámokkal eloltották. Az egységek az oltást követően izzásokat kerestek, ehhez az épületet szellőztető ventillátor segítségével átszellőztették.Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 11. 07:00, szombat | Helyi

Lady Gaga a Várszínházban

Az Esztergomi Várszínház 2020-as idényében szerdánként népszerű zenés-táncos filmeket vetít.

2020. Július 11. 05:00, szombat | Helyi

Fergeteges lesz idén is a Szent István Napi Zenei Fesztivál

Változatos zenei programok, kiváló fellépők: Tankcsapda, Kárpátia, Punnany Massif, Anna and the Barbies, Radics Gigi, Charlie és még sok más szórakoztató koncert augusztus 15. és 22. között a Fesztiválszigeten!

2020. Július 10. 10:18, péntek | Helyi

Körözött zaklatót fogtak el Esztergomban

Igazoltatás során derült ki, hogy elfogatóparancs van kiadva ellene.

2020. Július 10. 09:32, péntek | Helyi

Rázárta a tolvajra az ajtót a bolti eladó

Az Esztergomi Járási Ügyészség lopás miatt emelt vádat egy nővel szemben, akit a bolti eladó a bejárati ajtó bezárásával azért tartott vissza a helyszínen, mert mobiltelefonokat rejtett a kabátjába.