Városlista
2024. július 17, szerda - Endre, Elek

Hírek

2020. Június 02. 16:02, kedd | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/címlapfotó illusztráció (pixabay)

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Kútból kellett kimenteni egy embert Esztergomban

Többször is riasztották megyénk tűzoltóit a hosszú hétvégén.

Kútból mentettek ki egy embert az esztergomi hivatásos tűzoltók szombat délelőtt Esztergomban. Az egység mászóöv és mentőkötél segítségével húzta ki a bajba jutottat, majd a mentőszolgálat munkatársainak átadta – közölte a katasztrófavédelem.

Ezenkívül a hosszú hétvégén még balesetekhez és tűzesetekhez is vonultak a tűzoltók.

Balesetek

Két személyautó frontálisan ütközött Sárisápon pénteken délután. Az esethez a bajnai hivatásos és a sárisápi önkéntes tűzoltók vonultak. Az beavatkozó egységek a járműveket áramtalanították, majd a forgalmi akadályt szüntették meg.

Az útról lesodródva az árokba borult egy kocsi Tatabányán az Eszterházy József úton vasárnap hajnalban. Az autóban utazó két fő önerőből elhagyta a járművet. Az műszaki mentést végző tatabányai hivatásos tűzoltók az autót kerekeire állították, majd a helyszínt biztosították a helyszínelés ideje alatt.

Két kocsi ütközött Neszmélyen a Fő utcán hétfő délután. Az esethez vonuló komáromi hivatásos és dunaalmási önkéntes tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, valamint a forgalmi akadály megszűntetését végezték.

A nagyigmándi önkormányzati tűzoltókat is műszaki mentéshez riasztották hétfő délután. Két kocsi ütközött a 13-as főút nagyigmándi kereszteződésében. Az egység a gépjárművek áramtalanítását követően a forgalmi akadályt szűntette meg. A beavatkozást követően a helyszínt a mentőszolgálat és a rendőrség munkatársainak átadták.

Tűzesetek

Hulladék és bútordarabok égtek Tatabányán szombaton késő este a Hentes utcában. A tűz a szomszédos tárolóra is átterjedt. Az esethez riasztott tatabányai hivatásos tűzoltók a tüzet egy vízsugárral eloltották.

Tűz ütött ki Dunaalmáson is, ahol egy állattartó telep kapott lángra hétfő reggel. Az esethez a komáromi és tatabányai hivatásos, valamint a dunaalmási önkéntes tűzoltók vonultak. A nyolcszáz négyzetméter alapterületű épületbe frissen behordott szalma tüzét az egységek több vízsugárral, kéziszerszámokkal eloltották. Az egységek az oltást követően izzásokat kerestek, ehhez az épületet szellőztető ventillátor segítségével átszellőztették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 16. 10:14, kedd | Helyi

Magyar Nagydíj

Motoros mentő és autómentő is szolgálatban lesz a hétvégén az M3-as autópályán

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.