Városlista
2021. április 16, péntek - Csongor

Hírek

2013. Szeptember 11. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Lakást akart "elrabolni" az esztergomi trió – várja őket a bíróság

Lakást akart

Szomszédjuk lakását akarta „elrabolni” egy esztergomi nő és két férfi még tavaly, a trió ráadásul erőszakoskodva meg is fenyegette a tulajdonost, hogy adja át nekik otthonát. Szerdán lezárta a nyomozást a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök még aznap elfogták azt a férfit és két társát, akik december 13-án saját lakásában rátámadtak volt szomszédjukra. F. Tibor, H. Anita és B. János a sértett lakását akarták megszerezni, ezért már korábban is több alkalommal megfenyegették, ha kell, erőszakkal veszik el tőle otthonát. Az erőszakos szomszédok fenyegetésüket tettekre váltották, a gyanúsítottak berúgták a bejárati ajtót és rátámadtak a férfira. Közben azzal fenyegették, hogy rágyújtják a házat. F. Tibor egy kést is elővett, hogy nyomatékosítsa, kész az erőszakra. A bántalmazást követően a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről. Az esztergomi rendőrök a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül azonosították, és még aznap elfogták az elkövetőket.

A 30 éves F. Tibort, a 31 éves H. Anitát és a 36 éves B. Jánost előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. B. János és H. Anita ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntett, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és zaklatás vétség, F. Tibor ellen pedig emellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrség szerdán az Esztergomi Járási Ügyészségen kezdeményezte a gyanúsítottakkal szembeni vádemelést.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 10:28, péntek | Helyi

Új vezérigazgató a Magyar Suzuki Zrt. élén

Új vezérigazgató kerül a Magyar Suzuki Zrt. élére. Atsumi Masato május elsejével váltja Abe Yoshinobut, aki a Suzuki Motor Corporation globális autós üzletágának marketing divízióján folytatja karrierjét.

2021. Április 16. 10:23, péntek | Helyi

Útfelújítás a Nap utcában

A Zöld-Út Esztergom Kft. tájékoztatása szerint 2021.04.19–től (hétfő) – 2021.04.22-ig (csütörtök) a Szent Tamás-hegyi Nap utca útjavítási munkálatok miatt, mind a 4 napon 07:30. - 15:00. óra között lezárásra kerül.

2021. Április 16. 07:16, péntek | Helyi

Megmenekültek és gazdira várnak

Diósvölgyből mentettek a Bogáncs munkatársai egy elhanyagolt anyakutyát és 4 újszülött kicsinyét. Az állatok, bár volt gazdájuk, elképesztően mostoha körülmények között éltek. Több társukkal együtt ők is gazdira várnak.

2021. Április 15. 20:09, csütörtök | Helyi

Július 2-án indul az Esztergomi Várszínház idei szezonja

Magyar szerzők évada címmel hirdeti meg nyári műsorkínálatát az Esztergomi Várszínház - közölte az intézmény igazgatója, Horányi László csütörtökön az MTI-vel.