Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2013. Szeptember 11. 09:02, szerda | Helyi
Forrás: lvp/KEMRFK

Lakást akart "elrabolni" az esztergomi trió – várja őket a bíróság

Lakást akart

Szomszédjuk lakását akarta „elrabolni” egy esztergomi nő és két férfi még tavaly, a trió ráadásul erőszakoskodva meg is fenyegette a tulajdonost, hogy adja át nekik otthonát. Szerdán lezárta a nyomozást a rendőrség.

Az esztergomi rendőrök még aznap elfogták azt a férfit és két társát, akik december 13-án saját lakásában rátámadtak volt szomszédjukra. F. Tibor, H. Anita és B. János a sértett lakását akarták megszerezni, ezért már korábban is több alkalommal megfenyegették, ha kell, erőszakkal veszik el tőle otthonát. Az erőszakos szomszédok fenyegetésüket tettekre váltották, a gyanúsítottak berúgták a bejárati ajtót és rátámadtak a férfira. Közben azzal fenyegették, hogy rágyújtják a házat. F. Tibor egy kést is elővett, hogy nyomatékosítsa, kész az erőszakra. A bántalmazást követően a gyanúsítottak elmenekültek a helyszínről. Az esztergomi rendőrök a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően rövid időn belül azonosították, és még aznap elfogták az elkövetőket.

A 30 éves F. Tibort, a 31 éves H. Anitát és a 36 éves B. Jánost előállították az Esztergomi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket. B. János és H. Anita ellen – szabadlábon hagyásuk mellett – csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntett, csoportosan elkövetett garázdaság bűntett és zaklatás vétség, F. Tibor ellen pedig emellett felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást az Esztergomi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya. A rendőrség szerdán az Esztergomi Járási Ügyészségen kezdeményezte a gyanúsítottakkal szembeni vádemelést.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.