Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2015. November 13. 08:10, péntek | Helyi
Forrás: police.hu

Látni és látszani – idén is rendőrségi kampány

Látni és látszani – idén is rendőrségi kampány

Ezúttal a láthatóság fontosságára hívja fel a közlekedők figyelmét a régiós közlekedési társaság autóbuszain kihelyezett óriásplakátokkal a rendőrség.

Új kampányt indított a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. és a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság a közúti közlekedés biztonságosabbá tétele érdekében. Ezúttal a téli útviszonyokra, az egyre rosszabb látási viszonyokra irányítja rá a közlekedők figyelmét és figyelmezteti őket a láthatóság fontosságára.

A régió tömegközlekedését biztosító társaság már többször segített abban, hogy a rendőrség minél több személyhez eljuttathassa bűn- és baleset-megelőzési felhívásait. A 2015. november 12-én indult kampány részeként a volántársaság két tatabányai és két helyközi buszjáratára helyezte ki az Országos Balesetmegelőzési Bizottság plakátjait, amely arra kéri a közúti közlekedés résztvevői között a gyalogosokat és kerékpárosokat, hogy korlátozott látási viszonyok között viseljenek láthatóságot segítő ruházatot, a járművezetőket pedig arra, hogy ellenőriztessék járművük világítóberendezéseit.

Pruzsina Alice, a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. szóvivője a baleset-megelőzési kampányról szóló tájékoztatón elmondta, hogy az autóbuszok biztonságos közlekedésével szorosan összefügg a gyalogosok, kerékpárosok láthatósága. Csak Komárom-Esztergom megyében naponta 38 ezer kilométert tesznek meg a menetrend szerinti járatok. A téli időszakban ennek legalább a felét korlátozott látási viszonyok között. A társaság autóbuszainak téli felkészítése, a megváltozott időjárási és útviszonyokra már lezajlott. A közlekedés azonban az a terület, ahol minden szereplő együttműködésére van szükség a biztonság érdekében.

Farkas Gábor rendőr ezredes, Komárom-Esztergom megyei rendőrfőkapitány azt hangsúlyozta, hogy télen nagyobb odafigyelést igényel a járművezetés, hisz az utak csúszóssá válnak és a korai sötétedés is kedvezőtlenebbül hat a járművezetőkre. A rendőrfőkapitány ígéretet kapott, hogy a Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. a jövőben is részt vesz a rendőrség baleset-megelőzési programjaiban és hasonló módon segít a közlekedésbiztonság javításában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.