Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Október 22. 07:58, szerda | Helyi
Forrás: lvp/rendőrség

Látni és látszani - ingyenes szem és fényszóró vizsgálat

Látni és látszani - ingyenes szem és fényszóró vizsgálat

Idén is folytatja Látni és Látszani baleset-megelőző kampányát a rendőrség, mely szervizekkel és optikusokkal együttműködve az autók fényszóróinak illetve saját szemünk átvizsgálására buzdít biztonságunkért.

2012-ben indult útjára a Látni és látszani nevet viselő országos baleset-megelőzési kampány. Az akció idén is folytatódik, hiszen ha csak egy emberélet megmenekült azzal, hogy kiemelt figyelmet kapott a látás és láthatóság, már célba ért a kampány. Persze ennél jóval többről van szó: a nagy sikerű, egész Európát megmozgató kezdeményezés részeként Magyarországon is autósok ezrei álltak a balesetmentes közlekedés mellé.

A járművek egyik legfontosabb eleme a világítás, ezért az a baleset-megelőzés szempontjából is kiemelten fontos. Az Országos Rendőr-főkapitányság és az Országos Baleset-megelőzési Bizottság újra felkészülési időszakot hirdet a fokozott világítás-ellenőrzés előtt. 2014. október 2. és december 12. között mindenkinek lehetősége van betérni egy, az akcióban részt vevő szervizbe, ahol díjmentesen átvizsgálják a jármű világítástechnikai berendezéseit. Az akció részeként térítésmentesen ellenőriztetheti látását a kezdeményezéshez csatlakozott optikákban.

Esztergomi akcióban résztvevő szervízek:
D+D Unix Szervízpartner - Dobogókői út 80
Solymár-Szalai Kft (Ford) - Visegrádi út 44.
Trilux-Autó Kft. - Kesztölci út 15.



A „Látni és látszani” kampány a motorosokért, az autósokért és a teherautósokért van! A rendőrség célja a minél biztonságosabb közlekedés, a látási viszonyok javulása, a gyorsabb ellenőrzés elérése. Az akcióban részt vevő gépjárművezetők ugyanis igazolólapot kapnak a regisztrált szervizektől, amelyet az igazoltató rendőrnek kell bemutatni az ellenőrzés során. A rendőrségi közúti gépjárművilágítás-ellenőrzésnél könnyített lehet az eljárás, ha az autós az előzetes átvizsgálást igazoló lapját bemutatja.

A tél közeledtével kiemelten fontos a látás és a láthatóság kérdése, ugyanis jelentősen romlanak a látási viszonyok és hosszabb a sötétedés utáni időszak is. Így minden autós saját érdeke is, hogy átvizsgáltassa gépjárművét és ellenőriztesse látását. Ehhez pedig egy díjmentes akciónál jobb alkalmat keresve sem talál. A szerviz- és optikuskereső segítségével könnyedén megtalálhatjuk a lakhelyünkhöz legközelebb eső regisztrált partnert.

További információk a latnieslatszani.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.