Városlista
2019. június 18, kedd - Levente

Hírek

2019. Április 15. 07:32, hétfő | Helyi
Forrás: infoesztergom.hu/Fotók: facebook.com/RomanekEtelka

Látványos bemutatók is várták a fiatalokat a Szakmák Éjszakáján

Látványos bemutatók is várták a fiatalokat a Szakmák Éjszakáján

Óriási érdeklődés mellett zajlott le április 12-én a Szakmák Éjszkája Esztergomban a Géza Fejedelem, a Balassa és a Bottyán iskolákban.

A Bottyánban tartott hivatalos megnyitón Bánhidy László alpolgármester elmondta, hogy ma már számos, színvonalas szakképzés várja a szakma- és pályaválasztó fiatalok Esztergomban. Kitért arra is, hogy az esztergomi középiskolák az ország legjobb oktatási intézményei között vannak, a városban és a térségében található nagyvállalatok munkahely kínálata pedig rendkívül színes és szerteágazó.

Völner Pál országgyűlési képviselő egyebek közt hozzátette: a kormány kiemelt fontosságúnak tartja, hogy a szakemberképzés a technikai, ipari fejlesztések, szakmai trendek alapján működve biztos megélhetést nyújtson a munkahelyeken elhelyezkedő szakképzést kapott és szakmát szerzett fiataloknak.

A Szakmáj Éjszakáján számos helyi vállalat és a szakmunkákra felkészítő helyi oktatási intézmény kínálata várta az érdeklődőket. Idén kifejezetten látványos, szórakoztató és érdekes elemekkel színesített programok hívták fel a figyelmet az egyes szakképzésekre és szakmákra.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 18. 14:34, kedd | Helyi

Horogra akadt két, pecacuccokat is lopó fiatal

A két fiatal horgászfelszereléseket és kerti gépet lopott, amit később eladtak. A nyomozóknak sikerült azonosítani a két 18 éves tettest, akiket ki is hallgattak.

2019. Június 18. 09:37, kedd | Helyi

Fegyverek miatt vonultak rendőrök és tűzszerészek Szentgyörgymezőre

Nagy erőkkel vonult ki a rendőrség hétfőn Szentgyörgymezőre egy házhoz. Sokáig intézkedtek, ráadásul tűzszerészek is a helyszínre érkeztek – jelentette olvasónk.

2019. Június 18. 09:29, kedd | Helyi

Lopott mindent B.B. betörő

Az esztergomi rendőrök elfogták B. Bencét, aki egy táti családi házba tört be.

2019. Június 18. 09:18, kedd | Helyi

Újra Indiai Kulturális Show Esztergomban

Az Indiai Nagykövetség június 22-23-án ünnepli a Jóga 5. Nemzetközi Világnapját Magyarországon.