Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2014. Augusztus 28. 08:51, csütörtök | Helyi
Forrás: Lenger

Látványtár nyílik a Balassa múzeum legszebb darabjaiból

Látványtár nyílik a Balassa múzeum legszebb darabjaiból

Szeptember 6-án nyit meg Esztergomban a Balassa múzeum legszebb kiállítási darabjait bemutató interaktív látványtár, melyben egyebek közt régészeti leleteket, hajómaketteket és fegyverválogatást is láthatunk.

„A múlt nem halt meg, hanem hat reánk”... (Babits Mihály) Látványtár a Balassa Bálint Múzeum gyűjteményének legszebb darabjaiból című pályázatból valósult meg a múzeum projektje, melynek átadása szeptember 6-án 14.30 órakor várja az érdeklődőket Esztergomban a Mindszenty tér 5. szám alatti műemléképületünkben.

A Látványtárban régészeti, néprajzi, képző- és iparművészeti gyűjteményünk gazdag válogatását, valamint fegyvereket, történeti hajómaketteket és a Helischer-féle muzeális könyvgyűjteményt tekintheti meg interaktív és esztétikus környezetben a közönség.

A Látványtárat Cseri Miklós helyettes államtitkár nyitja meg, majd köszöntőt mond Csorba László főigazgató, Völner Pál országgyűlési képviselő és Kancz Csaba kormány megbízott is. Az eseményen közreműködik Lovász Irén és Mizsei Zoltán.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.