Városlista
2023. március 25, szombat - Irén, Írisz, Lúcia

Hírek

2022. December 19. 10:22, hétfő | Belföld
Forrás: NAV

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Lecsapott a NAV: Egymilliárd forint értékű, kiváló minőségű hamis ruhát foglalt le!

Törökországból, gyakorlott csempészek kamionszámra hozták Magyarországra világszerte jól ismert divatmárkájú ruhák és parfümök hamisított utánzatait, majd eladták piacokon és üzletekben.

A NAV kommandósai és nyomozói az egyik, csaknem 1 milliárd forintos szállítmány átrakodása közben tetten érték az elkövetőket.

Tonnaszámra hozták Magyarországra és Budapest ismert piacain, valamint vidéki üzletekben árusították a törökországi hamisítványokat; ruhákat és gondosan csomagolt parfümöket a kereskedők. A jól szervezett bűnözői kör tagjai a legutóbbi szállítmányt már nem tudták továbbítani, éppen átpakolták volna az érkező kamionból, amikor a nyomozók a MERKUR Bevetési Egységgel tetten érték őket.

Az aznapi rakomány 19 különböző, nemzetközileg ismert márka, meglepően jó minőségű hamisítványait tartalmazta. A nagy teherautónyi ruhaszállítmánnyal csaknem egymilliárd forint vagyoni hátrány érte volna a márkák jogtulajdonosait.

A csempészeket és raktáraikat is alaposan megfigyelték a NAV nyugat-dunántúli felderítői. A rajtaütés után a pénzügyi nyomozók hét helyszínen kutattak és négy embert, két török és két magyar állampolgárt gyanúsítottként kihallgattak. Több tonnányi hamis ruhát, autókat és készpénzt is lefoglaltak.

A nyomozók munkáját a Bevetési Igazgatóság járőrei biztosították, míg a tetemes mennyiségű hamis ruha lefoglalását és szállítását az Áru- és Bűnjelkezelő Főosztály pénzügyőrei segítették.

Szakemberek szerint súlyos allergiás tüneteket, bőrirritációt is kiválthatnak az ismeretlen eredetű és anyagú ruhaneműk, a hamis illatszerek is különböző betegségeket okozhatnak, így az egészségét kockáztatja, aki ezeket használja.

Címkék: hamis ruha, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 25. 10:27, szombat | Belföld

Orbán Viktor Szerbiába utazik

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton munkalátogatást tesz Belgrádban, ahol Aleksandar Vucic szerb köztársasági elnökkel tárgyal - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke.

2023. Március 25. 10:25, szombat | Belföld

OMSZ: egyre több orvos csatlakozik az új ügyeleti rendszerhez

Április 1-jén Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében is elindul az új, egységes alapellátási ügyeleti rendszer, az ügyelethez a háziorvosok és a házi gyermekorvosok ott is egyre nagyobb számban csatlakoznak.

2023. Március 25. 07:41, szombat | Belföld

Már lehet jelentkezni a nyári balatoni Erzsébet-táborokba

Már jelentkezhetnek az iskolák a nyári balatoni Erzsébet-táborokba - jelentette be a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára a közösségi oldalán pénteken.

2023. Március 25. 07:40, szombat | Belföld

Orbán Viktor: megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól

Megvédjük a gazdákat az ukrán gabonadömping káros hatásaitól - jelentette be a miniszterelnök közösségi oldalán pénteken.