Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Február 10. 13:24, péntek | Belföld
Forrás: NAV

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Lecsapott a NAV - Rengeteg pénzt eltitkolt az autómosó üzemeltetője

Nemcsak a piszok, a pénz is majdnem nyomtalanul eltűnt több budapesti autómosóban, amelynek üzemeltetője feketén könyvelte a készpénzben fizetett összegeket.

A NAV budapesti pénzügyi nyomozóinak felderítése vetett véget az adóelkerülésnek. A cégek ugyanis csak bevételük töredékét vallották be az adóhatóságnak.

Már csak a kezeit próbálhatja tisztára mosni az a vállalkozó, aki több fővárosi, kézi autómosó üzemeltetésével, az adófizetés elmulasztásával kárt okozott a költségvetésnek. A 200 millió forintot is elérte az elmúlt években az az összeg, amit a cégvezető eltitkolt, hogy bevételének jelentős része után megússza az adózást.

Az autómosók legtöbb ügyfelüknek nem adtak bizonylatot, szinte csak szerződéses partnereknek állítottak ki számlát és a készpénzben fizetett összegeket feketén könyvelték. A teljes bevételt a társaság nem vallotta be, így kevesebb általános forgalmi adót fizetett az államkasszába, mint amennyit a szolgáltatások ellenértéke után kellett volna befizetni.

A NAV MERKUR Bevetési Egysége fogta el az üzemeltető cég vezetőjét és adta át a pénzügyi nyomozóknak.

Az autómosókat működtető férfit gyanúsítottként hallgatták ki költségvetési csalás megalapozott gyanúja miatt. A nyomozók ingatlant, készpénzt és luxusórákat is lefoglaltak, értékük fedezi a be nem fizetett adóval okozott kárt.

Címkék: NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő