Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Február 02. 05:00, hétfő | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Lefejezhette a japán újságírót az Iszlám Állam

Lefejezhette a japán újságírót az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam terrorszervezet állítólag lefejezte a fogságában lévő japán újságírót, Goto Kendzsit. Erről a terrorszervezet szombat este tett közzé egy videoüzenetet, amelyről néhány órával később a japán védelmi miniszter azt mondta: 'nagy valószínűséggel hiteles'.

Az iszlamista honlapokat figyelő SITE nevű amerikai szervezet közölte: a felvételen egy angolul folyékonyan beszélő terrorista azt mondja, Goto Kendzsit bosszúból végzik ki, mert Japán 'felelőtlenül részt vesz' a nemzetközi koalíció dzsihadisták elleni 'megnyerhetetlen' háborújában. 'Nemcsak Kendzsit öljük meg, hanem minden japánt, akivel csak találkozunk.' A brit kiejtéssel beszélő dzsihadista ugyanaz, mint aki az IÁ korábbi hasonló videofelvételein beszélt - állítja a SITE. A felvételen semmilyen utalás nincs a jordániai pilótára, aki szintén az IÁ fogságában van.

A Fehér Ház szombat esti közleményében hangsúlyozta, hogy együtt kíván működni a japán hatóságokkal a kivégzésről beszámoló videofelvétel hitelességének megerősítésében.

Korábban a nap folyamán egy japán miniszterhelyettes azt közölte, hogy zsákutcába jutottak a túszokról folyó tárgyalások az Iszlám Állam (IÁ) egy csoportjával, amely azzal fenyegetőzött, hogy kivégzi a fogságában lévő japán újságírót és egy jordániai pilótát. A pilóta sorsáról egyelőre nincs hír.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.

2024. Április 17. 13:40, szerda | Külföld

Ukrajnai háború - Az ukrán elnök aláírta a mozgósításról szóló új törvényt

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök aláírta kedden a mozgósítás, a katonai nyilvántartásba vétel és a katonai szolgálattal kapcsolatos egyes rendelkezések javításáról szóló törvényt

2024. Április 17. 13:39, szerda | Külföld

Mateusz Morawieczki: a migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni

A migrációs paktum lehet az a dinamit, amely Európa közepén fog fel robbanni, és ezért is olyan veszélyes - mondta Mateusz Morawiecki volt lengyel miniszterelnök kedden Brüsszelben.