Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. November 25. 10:43, kedd | Helyi
Forrás: MTI

Lekvárfőző üzem indult Szomoron

Lekvárfőző üzem indult Szomoron

Alacsony hőfokon működő, a gyümölcsök vitamintartalmát és ízanyagait megőrző lekvárfőző üzemet indított a Komárom-Esztergom megyei Szomoron a Barack-Virág Kft. - tájékoztatta az ügyvezető az MTI-t.

Kosztka Ernő elmondta, cége kerttervezés és építőipari tevékenység mellett 15 hektáron termel gyümölcsöt. A 30 millió forintos lekvárfőző üzem megépítésre Leader pályázaton nyertek 20 millió forintos támogatást. Az előkészített alapanyagot 300 literes vákuumüstben, 50 fokon főzik ki és hőkezelik. A gyártmányok egyike sem tartalmaz tartósítószert.

A zárt és alacsony hőfokú rendszer révén sikerült elérni, hogy a lekvárok megőrzik magas vitamintartalmukat és eredeti ízüket. Terveik szerint egy évben öt hónapig tudják működtetni a lekvárfőző üzemet, ezalatt félmillió üvegnél több készterméket tudnak előállítani.

Készítményeik a tudatos táplálkozás igényeit kiszolgáló üzletekben találhatók meg, illetve gyártanak nagykiszerelésű lekvárokat, cukrászdák, pékségek részére, valamint Angliába és Németországba exportálnak kisebb mennyiséget.

A Barack-Virág Kft-ben jelenleg 15-en dolgoznak, éves árbevételük 100 millió forint alatt van. Terveik szerint a lekvárfőző üzem beindításával az árbevétel 30 százalékkal növekedhet és ezzel nyereségessé válhat a cég gyümölcstermesztő részlege.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 25. 13:36, kedd | Helyi

ELTŰNT HOLTSÁG AMINA MIRIAM

Eltűnés miatt keresi a Komáromi Rendőrkapitányság a 14 éves lányt.

2024. Június 21. 22:26, péntek | Helyi

Látványos tudományos műsorral készül a Richter a Múzeumok Éjszakájára

Június 22-én, szombaton a Múzeumok Éjszakáján a Duna Múzeumban lélegzetelállító tudományos show-t mutat be az esztergomi rendezvény támogatója, a Richter Gedeon Nyrt.

2024. Május 28. 19:52, kedd | Helyi

Tűzoltó gyereknapot rendezett a Richter

Immáron harmadik alkalommal rendeztek Richter Tűzoltó Gyereknapot Dorogon.