Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 08. 07:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Világgazdaság

Lendületben az esztergomi térség nagy ipari üzemei

Lendületben az esztergomi térség nagy ipari üzemei

Biztatóak az esztergomi térség ipari üzemeinek tervezett fejlesztései, írja a Világgazdaság cikkében. Fejleszt egyebek közt a Kirchoff, a Toyo Seat, a Rosenberg Kft. is.

A Kirchhoff Hungária Kft. bővíti a meglévő csarnokegyüttesét, még korszerűbb technológiát telepít, amely hozzájárul új munkahelyek teremtéshez. Ugyancsak az Esztergomi Ipari Parkban az I-Pro Tivi Kft. kiemelt, főként autóipari beszállító partnereinek gyártási bérmunkát végez - írja a Világgazdaság. Az idei év újdonsága lehet a cég 4000 négyzetméteres új csarnoka. A nyergesújfalui Magyar Toyo Seat Kft. - mint a Magyar Suzuki Zrt. kizárólagos ülésgyártója és beszállítója - a komplex technológiai fejlesztés és a munkahelyteremtés érdekében létrehozza az új autóülés-habgyártó részlegét, ötven új munkás felvételét tervezi. A lábatlani Forest-Papír Kft. hazánk meghatározó papíripari szereplője. Új gyártócsarnokot építenek, nő a kft. dolgozóinak száma.

A tokodaltárói székhelyű Rosenberg Hungária Lég-, és Klímatechnikai Kft. tovább folytatja technológiai- és termék fejlesztéseit. A tavasszal a Hungarotherm vásáron díjat nyert nagy hatékonyságú, közvetítőközeges hővisszanyerő berendezés piaci elterjedése érdekében demonstrációs labort épít a cég a telephelyén. Ezzel, mint a korábbi fejlesztésekkel is, az energiahatékonyság irányába tesz további lépéseket a vállalat.

Az elemzések azt mutatják, hogy a Rosenberg-gépek használatával, az életciklus alatt a végfelhasználók energiát és így pénzt takarítanak meg, ezzel növelik versenyképességüket és csökkentik a környezetre gyakorolt káros hatásokat. Ezt a hazánkban is elérhető technikai lehetőséget a LEGO Manufacturing Kft. is felismerte, és a nyíregyházi gyárbővítése kapcsán a Rosenberg Hungáriánál rendelte meg légkezelőgépeit. A megnövekedett piaci igényeket a Rosenberg 30 fős létszámbővítéssel elégíti ki.

Forrás: Világgazdaság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 16:40, kedd | Helyi

Idén is lesz MCC Feszt Esztergomban!

Az MCC Feszt idén is hangot ad a tehetségnek augusztus 1. és 3. között, Esztergomban

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.