Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Június 06. 09:49, kedd | Helyi
Forrás: Szent György Vívó Egyesület

Lendületben az ifjú esztergomi tőrözők

Lendületben az ifjú esztergomi tőrözők

Nagyszerűen szerepeltek a Szent György Vívó Egyesület versenyzői az újonc férfi tőrözők Országos Bajnokságán. Csapatversenyben az esztergomi vívás eddigi legjobb utánpótlás országos bajnoki helyezését érték el a fiúk.

Az egyéni versenyek során magabiztos vívással került fel mind a három fiú a direkt kieséses táblára. A korosztálynál fiatalabb Füleki Matyitól ez szép eredmény, amivel nagyban segítette a másnapi csapatversenyre az esztergomiak besorolását.

Két másik tőrözőnk a direkt kieséses asszókat is sikerrel kezdte, és a döntőbe jutásért vívhattak. Kovács Marci a későbbi győztes gyulai Horváth Soma ellen mindent megtett a bravúrért, de ez most nem sikerült, így a 9. helyen végzett, és az éves ranglistán is a 9. helyen fejezte be az évet.

Molnár Endre azonban sikerrel vette ezt az akadályt, és a nyolcas döntőbe küzdötte magát. Itt a kadett Eb-t és vb-t is megjárt Szemes Gergő következett. Sajnos, a papírforma érvényesült, így Endre az 5. helyen végzett. Ezzel az eredményével az országos ranglistán is az 5. helyen fejezte be a versenyszezont.

A csapatversenyen a pontot érő 1-8 hely valamelyikének a megszerzése volt a cél. A három fiú elszánt küzdelemben nemcsak a legjobb nyolc közé jutott, hanem a Törekvés 2. csapatát legyőzve megszerezte a 4. helyet. Ezzel a három fiú az esztergomi vívás eddigi legjobb utánpótlás országos bajnoki helyezését érte el, amiért mindhármukat dicséret illeti.

A gyermek leány tőrözők Országos Bajnokságán a három, a korosztálynál fiatalabb versenyzővel indultak a Szent György Vívó Egyesület lányai a csapatversenyen. A 2004-es születésűek közt a 2005-ös és 2007-es lányaink bátran vették fel a küzdelmet. A cél itt is a pontszerző hely megszerzése, tehát a legjobb nyolc közé kerülés volt. A lányok ezt óriási küzdelemben el is érték, a Halásztelek csapata ellen diadalmaskodott az Engelbrecht Szonja, Földi Virág és Molnár Emma összetételű esztergomi csapat. Az értékes 8. hely megszerzése szép fegyvertény tőlük. Emellett Engelbrecht Szonja az egész éves eredményeivel bekerült a korosztályos válogatottba is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:20, péntek | Helyi

NEM JUTOTT MESSZIRE A LOPOTT ÜZEMANYAGGAL

Egy 47 éves férfi az M1-es autópályán próbált a rendőrök elől meglépni.

2024. Március 06. 22:09, szerda | Helyi

Rendkívüli kémiaórán vettek részt a Zrínyi iskolások

Február 27-én látványos kémiai kísérletek résztvevői és szemtanúi lehettek a dorogi Zrínyi iskola 1.b osztályának kisdiákjai.

2024. Március 06. 21:59, szerda | Helyi

ELLEPTÉK A BÉKÁK ESZTERGOMBAN A FÁRIKÚTI UTAT