Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Június 18. 04:00, szombat | Bulvár
Forrás: mti

Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

Leonardo DiCaprio a Wall Street farkasának sztárjaként tanúskodik a bíróságon

Leonardo DiCapriót a Wall Street farkasa című film sztárjaként idézte be tanúskodni egy New York-i bíróság - jelentette pénteken a BBC News.

A Martin Scorsese rendezésében készült filmet egy volt bróker, Andrew Greene perelte be azért, mert szerinte az egyik szereplőt, Nicky Kokoffot róla mintázták, és "romlott", drogos bűnözőként ábrázolták őt.

Greene a Jordan Belfort alapította Stratton Oakmont brókerháznál dolgozott. DiCaprio Belfort szerepét játszotta a filmben, amely a szélhámos emlékiratai nyomán készült. Nicky Koskoffot P.J. Byrne alakította.

Greene a film producereit, köztük a Paramount Picturest és DiCaprio Appian Way produkciós cégét pereli 15 millió dollárra. A bíróság nem fogadta el a követelést, de a hitelrontás kérdését tovább vizsgálja.

Az ügy csütörtöki tárgyalásán egy bíró elrendelte DiCaprio tanúként való meghallgatását. A bíró annak ellenére döntött így, hogy Scorsese és a forgatókönyvíró Terence Winter már megjelent a bíróság előtt, és a felperes nem tudta megindokolni, hogy miért szükséges DiCaprio meghallgatása, hiszen nem jegyezte a forgatókönyvet és nem ő alakította a kérdéses szereplőt.

Green elmondta, hogy 1993 és 1996 között dolgozott a Stratton Oakmontnál a cég igazgatótanácsának tagjaként és a pénzügyi osztály igazgatójaként. Mint hangsúlyozta: nem ért egyet azzal, ahogy őt ábrázolták a filmben.

A Wall Street farkasa öt Oscar-jelölést kapott és nagy kasszasiker lett 2014-ben. DiCaprio Golden Globe-díjat vehetett át alakításáért.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.