Városlista
2023. március 22, szerda - Beáta, Izolda, Lea

Hírek

2022. Október 20. 15:50, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

Letartóztatásban egy házastársát és gyermekeit megölni szándékozó enyingi férfi

A Fejér Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és további bűncselekmények miatt indítványozta, a Székesfehérvári Járásbíróság pedig elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki az alapos gyanú szerint október 13-án házastársát és két gyermekét akarta megölni Enyingen.

A főügyészség csütörtöki közleménye szerint a letartóztatásra azért volt szükség, mert tartani lehet a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, valamint az elkezdett bűncselekmény befejezésétől. Hozzátették, hogy a döntés fellebbezés miatt nem végleges.

A nyomozás adatai szerint a férfi otthonukban, szóváltást követően a házastársát megöléssel fenyegette, majd a hanyatt fekvő nőre ült, két kézzel a nyakát szorítva, később egy telefon töltőzsinórjával fojtogatta. A sértett aktív védekezése miatt a férfi még indulatosabbá vált és a két gyermekük megölését helyezte kilátásba, akiktől három mobiltelefont is elvett.

A gyermekek észlelték a történteket, és a házból elmenekültek, azonban a férfi a konyhából magához vett egy 20-25 centiméter pengehosszúságú konyhakést és utánuk indult, a nőt pedig bezárta a házba.

A feleség a lakásban talált egy segélyhívásra használható telefont és segítséget kért. A rendőrök a bejelentésre a férfit az ingatlan előtt elfogták, aki még a rendőrök előtt is a hozzátartozói megölésével fenyegetőzött.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 22. 14:20, szerda | Belföld

Petőfi 200 - Több száz Petőfi-kézirat vált elérhetővé az OSZK online adatbázisában

Petőfi Sándor születésének bicentenáriuma alkalmából mintegy ötszáz a költőhöz kapcsolódó kézirattal bővült szerdától az Országos Széchényi Könyvtár(OSZK) internetes tartalomszolgálatatása, a Copia.

2023. Március 22. 14:18, szerda | Belföld

Hamis autódiagnosztikát kínált a webáruházában

A NAV munkatársai hamis autódiagnosztikai eszközöket és autóalkatrészeket, illetve illegális szoftvereket foglaltak le nagy mennyiségben egy Győr-Moson-Sopron vármegyei vállalkozástól.

2023. Március 22. 11:53, szerda | Belföld

Emelkednek a pótdíjak a Volánbusz járatain

2023. Március 22. 11:45, szerda | Belföld

Több mint 1 millióval emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt

Több mint 1 millió forinttal emelkedtek a budapesti V. kerületi négyzetméterárak 10 év alatt, 2022 év végére az ingatlanra fordított átlagos összeg már a 100 millió forintot is meghaladta.