Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Június 16. 06:06, szerda | Kék hírek
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Letartóztatásban marad a brutális kettős gyilkos

Letartóztatásban marad a brutális kettős gyilkos

A megyei főügyészség továbbra is fogva tartaná azt a 24 éves szlovák férfit, aki nemrég megölt majd vízelvezető árokba dobott egy idős nőt.

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2021. májusában, Esztergomban olyan súlyosan bántalmazott egy idős asszonyt, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. A férfi a bántalmazást követően egy vízelvezető árokba gurította a sértett testét.

A megalapozott gyanú szerint a szlovák férfi 2021. május 13-án 13 óra és 2021. május 14-én 10 óra között feltehetően kábítószer hatása alatt, előzetes szóváltást követően olyan súlyosan bántalmazta, többek között két alkalommal fejbe rúgta szlovák nő ismerősét, hogy a sértett belehalt a sérüléseibe. Ezt követően a férfi a sértett testét a vízelvezető árokba gurította.

A bántalmazás következtében a sértett jobb szemürege, orrcsontja, arckoponya csontjai és az álkapcsa darabosra tört, felső fogsora leszakadt, frontfogai kitörtek. A halál oka vérzéses és traumás sokk, valamint vérbelehelés volt.

A nyomozó hatóság gyors felderítést követően pár órával később Esztergomban az Aradi Vértanúk terén elfogta az elkövetőt, akit emberölés bűntettének elkövetése miatt hallgattak ki és gyanúsítottak meg.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi ezt a gyilkosságot megelőzően, 2021. május 13-án Szlovákiában megölte volt szállásadóját. Az idős férfit olyan súlyosan bántalmazta, hogy ennek következtében a sértett belehalt a sérüléseibe. A gyilkos ezt követően a holttestet a kert végében lévő kútba dobta és felgyújtotta.

A főügyészség indítványával egyezően a Tatabányai Járásbíróság nyomozási bírája a gyanúsított letartóztatását 2021. május 17-én egy hónap időtartamra elrendelte.

A főügyészség indítványozta a férfi letartóztatásának további három hónappal történő meghosszabbítását, tekintettel arra, hogy vele szemben továbbra is fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra kerülése esetén megszökne, elrejtőzne, továbbá újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

Az ügyészség indítványáról a Tatabányai Járásbíróság az ügyiratok alapján fog dönteni.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 25. 17:02, kedd | Kék hírek

Megverték, majd kirabolták ismerősüket

A rendőrök azonosítottak, majd elfogtak két férfit, akik kirabolták alkalmi ismerősöket Hódmezővásárhelyen.

2022. Január 25. 12:03, kedd | Kék hírek

Magára hagyta állatait – a rendőrség nyomoz

Az erzsébetvárosi nyomozók azzal gyanúsítanak egy budapesti nőt, hogy azért pusztult el öt macskája, mert költözéskor korábbi lakásában hagyta őket.

2022. Január 24. 12:02, hétfő | Kék hírek

Fertőtlenítőszer-hamisítók ellen emeltek vádat

Vádat emeltek két férfi és két nő ellen, akik a koronavírusjárványt kihasználva hamis kézfertőtlenítő-szert gyártottak és értékesítettek, a csalással pedig hét sértettnek több mint 28 millió forint kárt okoztak

2022. Január 23. 16:06, vasárnap | Kék hírek

Letartóztatták a 17 éves szurkálót

A 17 éves fiú ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntett gyanúja miatt indult eljárás.