Városlista
2022. január 26, szerda - Vanda

Hírek

2021. Július 16. 07:36, péntek | Helyi
Forrás: Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség

Letartóztatásban marad a tapétakéssel fenyegetőző rablónő

Letartóztatásban marad a tapétakéssel fenyegetőző rablónő

Rablás bűntette miatt indult ügyben az Esztergomi Járási Ügyészség indítványozta a Mária Valéria hídnál két nőt is megtámadó elkövető letartóztatásának az elrendelését.

Az indítvány szerint a nő gyanúsított 2021. július 12-én 19 óra 30 perc körüli időben a Mária Valéria híd bal oldalán Esztergomból Párkány városa felé haladó sértett nőt követte, hozzá közel érve a nála lévő kés fém vágóélét kb. 2 cm-re kitolva közölte, hogy „add ide a táskád és a pénzed”, miközben a kést a sértettől kb. 1 m-re tartotta. A sértett a fenyegetéstől megijedt, ezért Szlovákia irányába futásnak eredt, majd a híd szlovák oldalán segítséget kért. A gyanúsított a sértettől nem vett el értéket, mivel a sértett előle elfutott.

A gyanúsított ezt követően az Esztergom, Nagy Duna sétányon gyalogolt, amikor 20 óra 30 perc körüli időben észrevette a Mária Valéria híd felől a Gőzhajó utca irányába a járdán közlekedő sértett nőt. A gyanúsított a sértett után indult és a sértett bal vállára felakasztott bőr táskát bal kezével megfogta, majd a jobb kezében lévő sniccerrel rögtön elvágta a pántját azért, hogy a benne lévő értékeket megszerezze. Mivel sértett fogta a táskát, ezért az elkövető megpróbálta kitépni azt a kezéből, de ezt a sértett nem engedte. Ekkor az elkövető a késsel hadonászott, a sértettet megvágással fenyegette. A sértett a fenyegetés hatására elengedte a táskáját, amiből az elkövető kivette a pénztárcában lévő kb. 25.000,- Ft-ot, majd a Mária Valéria híd irányába elmenekült a helyszínről, a táskát és a pénztárcát a helyszínen hagyta.

Az ügyészség indítványa eredményes volt, mert az Esztergomi Járásbíróság az elkövető letartóztatását egy hónapra elrendelte.

A végzést az ügyész, védő és gyanúsított tudomásul vette, így az végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 26. 11:02, szerda | Helyi

Legyél Te is az InfoEsztergom-EsztergomÉrt csoport tagja!

Szeretnéd, ha fotóidat minél többen látnák, ha a legfrissebb aktuális információkat olvashatnád, vagy tehetnéd közzé?

2022. Január 26. 09:10, szerda | Helyi

Kinyitott a párkányi Vadas fedett uszodája

Január 21-én megnyitott a sokak által kedvelt Vadas Termálfürdő fedett uszodája és szaunája is. Az intézmény a Szlovák Köztársaság Népegészségügyi Hivatalának 6. §-a alapján látogatható. Részletek...

2022. Január 25. 14:36, kedd | Helyi

Gyérítik a kormoránokat a Dunán

Megkezdte a kormoránok gyérítését a Komárom-Esztergom Megyei Horgászegyesületek Szövetsége. A társaság 100 madár kilövésére kapott engedélyt.

2022. Január 25. 10:11, kedd | Helyi

A zuhanás sokkja

Inkluzív színházi darabot láthatnak, akik január 30-án, vasárnap 17.00 órakor beülnek a MáSzínház előadására a Művelődés Házába.